Ο γάτος που επέστρεψε στο σπίτι του μετά από 4 χρόνια

Η ιστορία του Alfie δίνει ελπίδες σε όσους έχουν χάσει κάποιο ζωάκι.

Πριν από τέσσερα χρόνια μια οικογένεια από τη Σκωτία έχασε τον αγαπημένο της γάτο, τον Alfie. Πριν από λίγες μέρες όμως τον ξαναβρήκε, από μια ευτυχή συγκυρία.

Η Mandy, μητέρα τριών παιδιών, είχε ήδη δύο θηλυκές γάτες όταν υιοθέτησε και δύο αρσενικούς, τον Sam και τον Alfie, από ένα φίλο. 

Μια μέρα όμως ο Alfie, όταν ήταν περίπου ενός έτους, το έσκασε από το σπίτι και δεν τον ξαναείδαν ποτέ. Παρόλο που η οικογένεια έβαλε αγγελίες σε διάφορα μαγαζιά και στο Facebook, δεν κατάφερε να εντοπίσει ούτε ίχνος της. Σταδιακά έχασε τις ελπίδες της ότι θα τον ξαναβρεί, ειδικά μετά την πρόσφατη μετακόμισή της σε άλλο σπίτι.

Όμως την προηγούμενη εβδομάδα ο πρώην σύζυγος της Mandy της έστειλε τη φωτογραφία ενός αδέσποτου γάτου από μια αγγελία που είχε δει σε κτηνιατρείο της περιοχής, γιατί πρόσεξε ότι έμοιαζε πολύ με τον Alfie. Η Mandy επισκέφτηκε την κλινική και ανακάλυψε ότι ήταν όντως αυτός. 

Στη διάρκεια της απουσίας του ο Alfie φαίνεται να πέρασε δύσκολα. Όταν τον ξαναβρήκε η οικογένειά του, του έλειπε το μισό αυτί και ένα από τα πάνω δόντια του.

Πλέον έχει επιστρέψει στους δικούς του, αλλά προσπαθεί να ξαναπροσαρμοστεί σε ένα σπίτι που, εκτός από τρεις γάτες, φιλοξενεί πλέον και ένα σκύλο. «Αναρωτιέμαι αν θα ξαναθυμηθεί τον Sam. Οι δυο τους ήταν πολύ δεμένοι μεταξύ τους», σχολίασε στα βρετανικά μέσα η Mandy, προσθέτοντας: «Συνήθιζε να είναι πραγματικά ήρεμος. Κοιμόταν στο κρεβάτι μου κάθε βράδυ και ποτέ δεν απομακρυνόταν πολύ από το σπίτι». 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News