Γνώρισε τον δίποδο Pooh, που έγινε ένας βιονικός γάτος

Έχασε τα δύο πίσω πόδια του σε ατύχημα αλλά απέκτησε πρόσθετα μέλη.

Σε ένα μικρό χωριό στη βόρεια Βουλγαρία, μια γυναίκα τάιζε έναν όμορφο ασπρόμαυρο γάτο, τον Pooh. Μέχρι που μια μέρα τον βρήκε στην πόρτα της αιμόφυρτο, να σέρνεται με τα μπροστινά πόδια και να ζητάει βοήθεια. Δεν γνωρίζει τι είχε προκαλέσει τον ακρωτηριασμό των πίσω ποδιών του, αλλά οι κτηνίατροι υποθέτουν ότι χτυπήθηκε από τρένο.

Ο κτηνίατρος στον οποίο απευθύνθηκε αρχικά η γυναίκα πρότεινε ευθανασία, αλλά εκείνη αρνήθηκε και ζήτησε τη βοήθεια της φιλοζωικής οργάνωσης στη Βουλγαρία Let’s Adopt. Η λύση που βρέθηκε όχι μόνο έσωσε τη ζωή του γάτου, αλλά τον βοήθησε να ξαναβρεί τους φυσιολογικούς ρυθμούς του. Μέσα από μια σειρά επεμβάσεων, ο Pooh έγινε ο δεύτερος γάτος στον κόσμο που αποκτά πρόσθετα μέλη (η πρώτη είναι μια γάτα στη Βρετανία που είχε χάσει τα πέλματά του μετά από ατύχημα με αγροτικό μηχάνημα).

Σταδιακά ο Pooh απέκτησε τον έλεγχο των καινούριων, πρόσθετων μελών του και άρχισε να τα χρησιμοποιεί όπως και τα φυσικά του μέλη. Η πιο χαρακτηριστική ίσως χειρονομία που δείχνει ότι τα έχει πλέον αποδεχτεί σαν προέκταση του σώματός του είναι ότι την ώρα που παίρνει το μπάνιο του τα καθαρίζει με τη γλώσσα του όπως και τα μπροστινά πόδια. 

Αυτή την περίοδο ο Pooh δίνεται για υιοθεσία και, όπως σχολιάζει η φιλοζωική που τον φιλοξενεί, είναι ένας καλόβολος γατούλης που δεν στρεσάρεται όταν έρχεται σε επαφή με καινούριους ανθρώπους, αρκεί να απολαμβάνει την προσοχή τους. Παρακολούθησε την ιστορία του στη σελίδα της Let’s Adopt – Bulgaria στο Facebook.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News