Σκύλος με λεύκη συναντά παιδιά με την ίδια νόσο

Ο γλυκός Rowdy έχει γίνει γνωστός για τα λευκά μπαλώματα στα μάτια του.

«Κάθε μέρα μου έλεγε ότι μισεί το πρόσωπό του και μετά γνώρισε το Rowdy. Χάρη σε εκείνον το παιδί μου χαμογελάει ξανά». Με αυτά τα λόγια η μαμά του 8χρονου Κάρτερ από το Αρκάνσας ευχαρίστησε το Rowdy και τη μαμά του.

Ο 14χρονος σήμερα Rowdy, ένα λαμπραντόρ ριτρίβερ, διαγνώστηκε με λεύκη όταν πριν από 3 χρόνια λευκά σημάδια άρχισαν να εμφανίζονται στο μαύρο τρίχωμά του. Η ιδιοκτήτριά του Νίκι δεν το έβαλε κάτω και τώρα ο Rowdy, γνωστός και ως White Eyed Dog, βοηθά παιδιά που πάσχουν από την ίδια ασθένεια να εξοικειωθούν με αυτό που τους συμβαίνει και να αποκτήσουν ξανά αυτοπεποίθηση.

rowdyvitiligo.jpg
«Παίρνω πολλά μηνύματα από γονείς με παιδιά που έχουν λεύκη όπου μου εξηγούν πώς τα παιδιά τους καταλαβαίνουν το Rowdy. Παίρνω επίσης μηνύματα από ενήλικες με λεύκη που λένε ότι είναι απελευθερωτικό να βλέπουν το Rowdy με τα λευκά του μπαλώματα. Τελικά αυτός ο σκύλος έχει κάτι μαγικό!» είπε η Νίκι.

Πρόσφατα, ανέβασε στο Facebook βίντεο από τη συνάντηση του σκυλούκου με τον 8χρονο Κάρτερ και τη 10χρονη Έιβα που επίσης έχει λεύκη.

Σύμφωνα με τη μαμά του Κάρτερ, μετά τη γνωριμία τους, ο γιος της άλλαξε τελείως και άρχισε να δηλώνει περήφανος για τον εαυτό του. «Αυτή η ιστορία όμως δεν αφορά μόνο τη λεύκη. Ο Rowdy μας δίδαξε τον ορισμό της ομορφιάς, ανεξάρτητα από το πώς είναι η εξωτερική μας εικόνα. Μας δίδαξε τη συμπόνοια για τους άλλους και την ταπεινότητα», έγραψε η μητέρα του Κάρτερ.

Και η Νίκι πρόσθεσε «ο σκύλος μου είναι μοναδικός. Είναι όμορφος, όπως είναι και κάθε άνθρωπος που έχει λεύκη». Και παρά τα προβλήματα υγείας που έχει πλέον ο Rowdy, αφού είναι πλέον «γεράκος», θα συνεχίσει να είναι δίπλα σε παιδιά που πάσχουν από λεύκη όσο αντέχει.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News