Σπάει τα ρεκόρ ο πιο μακρύς γάτος του κόσμου

Ο Ομάρ ζει στη Μελβούρνη, ζυγίζει 14 κιλά και έχει μήκος 1,2 μέτρα!

Όταν γεννήθηκε ήταν σαν όλα τα άλλα γατάκια. Σήμερα, 4 χρόνια μετά, ο Ομάρ ζυγίζει 14 κιλά, έχει μήκος 120 εκατοστά και βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για ένα ρεκόρ Γκίνες ως η μακρύτερη γάτα του κόσμου!

Ανήκει στη ράτσα Μέιν Κουν που είναι από τις πιο μεγαλόσωμες ράτσες, αφού και η γάτα που κατέχει αυτή τη στιγμή το ρεκόρ με μήκος 118 εκατοστά είναι επίσης μία Μέιν Κουν από το Δυτικό Γιορκσάιρ.

omarthecat2.jpg

Η ιδιοκτήτριά του Stephy Hirst λέει ότι ο Ομάρ είναι ένας κλασικός εκπρόσωπος του είδους του, αφού η τυπική του μέρα περιλαμβάνει φαγητό (και συγκεκριμένα κρέας καγκουρό που λατρεύει), χαλάρωση μέσα στο σπίτι, ύπνο και παιχνίδια στον κήπο. 

Τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν πάνω στον Ομάρ όταν η Stephy δημιούργησε ένα λογαριασμό στο Instagram και μάλιστα μία φωτογραφία του συγκέντρωσε πάνω από 270.000 likes!

{youtube}dEgQ5HTCNXQ{/youtube}

Όπως λέει η Stephy, oι φίλοι της βλέπουν τις φωτογραφίες του και νομίζουν ότι είναι προϊόν photoshop αφού δεν πιστεύουν ότι ο Όμαρ είναι στα αλήθεια τόσο μεγάλος. Στην πραγματικότητα, όμως, το μέγεθός του είναι τέτοιο που χρειάζεται κλουβί μεταφοράς σκύλου για να πάει στον κτηνίατρο ενώ τα βράδια τον κλείνουν έξω από την κρεβατοκάμαρα γιατί απλά «πιάνει πάρα πολύ χώρο στο κρεβάτι»!

Όμως, ο Ομάρ «δεν τα πάει πολύ καλά με όλη αυτή την προσοχή» από εφημερίδες και κανάλια της Αυστραλίας, αφού προτιμάει να κοιμάται, να τρώει ή να παίζει με τα σκυλιά της οικογένειας, τα οποία βέβαια ξεπερνάει αρκετά σε μέγεθος!

omarthecat3.jpg


 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News