Αυτή είναι η μακρύτερη γάτα στον κόσμο;

O Omar είναι ένας γάτος ράτσας Maine Coon με μήκος που φτάνει τα 120 εκατοστά, μεγαλύτερος δηλαδή από πολλούς σκύλους. Τώρα διεκδικεί μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες.

Ο Omar είναι αστέρι στο Instagram (με σχεδόν 170 χιλιάδες followers), όμως ίσως σύντομα να έχει μία ακόμη διάκριση στο ενεργητικό του.

Αυτός ο γάτος ράτσας Maine Coon, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του έχει μήκος 120 εκατοστά και διεκδικεί τον τίτλο της «μακρύτερης γάτας στον κόσμο» στο βιβλίο Γκίνες. Το ρεκόρ κατέχει μέχρι στιγμής μια άλλη Maine Coon, μήκους 118,33 εκατοστών. 

Ο Omar υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι Αυστραλών, τη Stephy Hirst και τον Rowan Lawrence, όταν ήταν ακόμα γατάκι. Μέχρι να συμπληρώσει τον πρώτο χρόνο ζωής είχε φτάσει τα 10 κιλά, ενώ σήμερα ζυγίζει 14. Δηλαδή έχει το τριπλάσιο βάρος από μια συνηθισμένη γάτα.

Καθημερινά ξυπνά γύρω στις 5 το πρωί για να καταβροχθίσει μερικές κουταλιές γατοκροκέτες, ειδικά σχεδιασμένες για Maine Coons. Στη διάρκεια της ημέρας απολαμβάνει να κοιμάται στο τραμπολίνο της αυλής. Για δείπνο, τρώει ωμό καγκουρό και μετά πέφτει για ύπνο στον καναπέ της οικογένειας.

«Κοιμάται στον καναπέ γιατί καταλαμβάνει υπερβολικά πολύ χώρο στο κρεβάτι και απαιτεί να τον χαϊδεύουμε και να τον αγκαλιάζουμε όλη τη νύχτα», σχολιάζει η Stephy. 

Επιπλέον, «είναι πολύ καλός στο να ανοίγει πόρτες, ντουλάπια κουζίνας, τις ντουλάπες του υπνοδωματίου… ξεπερνά όλα τα εμπόδια. Του αρέσει να πηγαίνει παντού και κάνει τα πάντα για να βρει τον τρόπο να το πετύχει».

Μπορείς να ακολουθήσεις τον Omar στο λογαριασμό του στο Instagram: @omar_mainecoon

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News