Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα γατάκι που περπατούσε σαν καγκουρό…

Γνώρισε την Kanga-roo, μια γάτα με ειδικές ικανότητες!

Πριν από τρία χρόνια ένα μικροσκοπικό γατάκι μεταφέρθηκε σε μια κτηνιατρική κλινική της Καλιφόρνια για ευθανασία. Ήταν μόλις τεσσάρων εβδομάδων, αλλά είχε μια εκ γενετής ανωμαλία που εμπόδιζε τη σωστή ανάπτυξη των οστών στα μπροστινά πόδια και, έτσι, αναγκαζόταν να περπατάει χοροπηδώντας στα πίσω πόδια, σαν καγκουρό.

Η κτηνίατρος που το ανέλαβε, ωστόσο, αποφάσισε να προσπαθήσει να το και το μετέφερε σε μια φιλοζωική οργάνωση στο Σαν Φρανσίσκο (Saving Grace Rescue). Μόλις η Kanga-roo ή Kanga, όπως ονομάστηκε η μικρή γατούλα, έφτασε στο καταφύγιο της φιλοζωικής, σαν μια ένδειξη ευγνωμοσύνης τρίφτηκε στο χέρι της γυναίκας που την είχε διασώσει.

Και η τύχη της Kanga δεν σταμάτησε εκεί. Μια οικογένεια που έμαθε την ιστορία της προσφέρθηκε αμέσως να την υιοθετήσει. «Είδαμε ένα βιντεάκι με την Kanga και την ερωτευτήκαμε αμέσως. Καθώς όμως ήταν ένα μικροσκοπικό κοριτσάκι, έπρεπε να περιμένουμε μερικές εβδομάδες ακόμα μέχρι το βάρος της να φτάσει το 1 κιλό, βασική προϋπόθεση για να γίνει στείρωση», θυμάται σήμερα η «μαμά» της, Joyce.

Τελικά η Kanga μετακόμισε στο καινούριο της σπίτι το καλοκαίρι του 2014, όπου άρχισε αμέσως να χοροπηδάει από χαρά!

Γρήγορα εξελίχθηκε σε μια όμορφη τιγρέ γατούλα και όταν έγινε ενός η οικογένειά της ανακάλυψε ότι απολάμβανε να προστατεύει τα πιο αδύναμα γατάκια.

Έτσι, από το Μάιο του 2015 η Joyce άρχισε να φιλοξενεί διάφορα γατάκια και η Kanga πάντα αναλάμβανε το ρόλο της μαμάς τους.

Αυτός είναι ο καινούριος προστατευόμενός της, με το όνομα Baby Alealani, που γεννήθηκε με την ίδια ακριβώς αναπηρία αλλά έχει βρει την καλύτερη δασκάλα για να κάνει, κυριολεκτικά, τα πρώτα του βήματα! 

kangaroo_cat2.jpg

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News