Ένα γατάκι που βρέθηκε εντελώς παράλυτο, έκανε την έκπληξη...

Η ανάρρωση του Linky αποδεικνύει ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις, υπάρχει πάντα ελπίδα!

Κείμενο: Γεωργία Καρκάνη

Το καλοκαίρι του 2012 ένα μαύρο γατάκι τεσσάρων μηνών έφτασε στις εγκαταστάσεις της φιλοζωικής οργάνωσης Tenth Life Cat Rescue στις ΗΠΑ. Έδειχνε εντελώς παράλυτο. Δεν μπορούσε όχι μόνο να κουνήσει κανένα από τα άκρα του, αλλά ούτε καν να νιαουρίσει. Το μόνο που έκανε ήταν να κάθεται κουλουριασμένο σαν μια μπαλίτσα.

Οι εξετάσεις στον κτηνίατρο δεν έδειξαν κανένα σπασμένο οστό, ενώ στα νευρολογικά τεστ που του έγιναν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν είχε χάσει την αίσθηση της αφής στα άκρα του, παρόλο που δεν μπορούσε να τα μετακινήσει.

Η διάγνωση; Το γατάκι είχε υποστεί έναν άγνωστο τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη ή τα νεύρα αλλά κανένας τότε δεν ήξερε αν είχε περιθώρια βελτίωσης.
Όταν όμως η εθελόντρια που το είχε υποδεχτεί στη φιλοζωική οργάνωση, η Bobbi, το κοίταξε στα μάτια, είδε στο βλέμμα του «μια αποφασιστικότητα που δεν θα ξεχνούσα ποτέ». 

Έτσι, το πήρε σπίτι της, όπου τον πρώτο καιρό η φροντίδα του διαρκούσε 24 ώρες το 24ωρο. Το γατάκι ήθελε βοήθεια στα πάντα: για να φάει, να κάνει τις ανάγκες του, να πάρει το μπάνιο του. Η Bobbi του έφτιαξε ένα κρεβατάκι με δύο τυλιγμένες πετσέτες έτσι ώστε στη μέση τους να δημιουργείται ένα τούνελ, επιτρέποντας στο γατάκι να ανασηκώνεται και να αρχίσει να κινεί τα πόδια του. 

Μια μέρα μέσα στην πρώτη εβδομάδα ο Lincoln, ή Linky εν συντομία, όπως είχε ονομαστεί, ενώ απολάμβανε τα χάδια της Bobbi σήκωσε το πατουσάκι του για πρώτη φορά.

«Κάτι τόσο απλό για οποιαδήποτε άλλη γάτα ήταν μια τεράστια επιτυχία για τον Linky», σχολίασε η Bobbi.

Ο Linky συνέχισε να προοδεύει. Καθώς ανακτούσε δυνάμεις, άρχισε να σηκώνεται μόνος του από το κρεβάτακι του και σύντομα ήταν σε θέση να περπατήσει και να παίξει.

Δεν μάθαμε ποτέ τι του είχε συμβεί, όμως σήμερα, πέντε χρόνια μετά, είναι ένας υγιής και πλήρως λειτουργικός γατούλης όπως όλοι οι άλλοι.

Αποδεικνύοντας ότι ακόμα και σε μια κατάσταση που φαίνεται απελπιστική, υπάρχει πάντα ελπίδα, αρκεί να έχεις τη δύναμη και την υπομονή να την αναζητήσεις.

lincoln_now.jpg

Ο Linky σήμερα.

 

Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλα τα τελευταία trends

Διαβάζονται τώρα!

10 κοινά δηλητηριώδη φυτά για σκύλους

Τώρα που όλα ανθίζουν, δείτε από ποια φυτά και λουλούδια να προφυλάξετε το…

«Τρελαίνεται» στα καλά καθούμενα ο σκύλος σας από χαρά ή νομίζετε ότι φέρεται τρελά;

Τι είναι η συναισθηματική υπερχείλιση και πώς εμφανίζεται στη συμπεριφορά του…

Δηλητηρίαση από κρινοειδή στις γάτες

Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν η γάτα σας έρθει σε επαφή με κρινοειδή άνθη

Μπορούν τα σκυλιά και τα κουτάβια να εμφανίσουν λόξιγκα;

Τι ακριβώς συμβαίνει όταν ένας σκύλος λόξιγκας, γιατί τον παθαίνουν και πότε θα…

5 σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος σας δεν σας συμπαθεί…

Πώς να ανατρέψετε πιθανά αρνητικά συναισθήματα του σκύλου σας προς εσάς

Γιατί η γάτα μου κάνει εμετό με αίμα;

Ο εμετός της γάτας με αίμα χρειάζεται προσοχή, μάθετε γιατί