Το γατάκι που βρήκε αναπάντεχα έναν καινούριο «πατέρα»

Και μαζί με τη «μαμά» τους βρήκαν αναπάντεχα την ευτυχία. Αυτή είναι η ιστορία δύο γάτων και μιας γυναίκας.

Ποιος είπε ότι όταν ένα καινούριο ζώο μπαίνει σε ένα νοικοκυριό, αντιμετωπίζει πάντα τις αντιδράσεις των παλαιότερων ενοίκων; Το αντίθετο συνέβη στην περίπτωση του Opie και του Andy.

Ο Opie είναι ένα μικρό γατάκι που διασώθηκε από βέβαιο θάνατο στις αρχές Οκτωβρίου από μια εθελόντρια, τη Moonglade Rose, και μετά την απαραίτητη επίσκεψη στον κτηνίατρο, μεταφέρθηκε στο σπίτι της Moonglade.

Εκεί τον περίμενε ο μεγαλύτερος γατούλης της οικογένειας, ο Andy, που μόλις άκουσε για πρώτη φορά τα κλάματά του, αντί να τον πλησιάσει με άγριες διαθέσεις έτρεξε κοντά του, τον αγκάλιασε με το πόδι του και άρχισε να γλείφει τη γούνα του θέλοντας να τον παρηγορήσει και να τον υποδεχτεί στο σπίτι.

Ολόκληρο το πρώτο βράδυ ο Andy το πέρασε στο πλευρό του Opie, σαν να ήταν ένας προστατευτικός πατέρας ή αδερφός του, και από τότε έγιναν αχώριστοι. 

Ο Andy έχει, ουσιαστικά, υιοθετήσει το μικρό γατάκι: συνεχίζει να το κάνει μπάνιο και να του δείχνει με κάθε τρόπο τρυφερότητα και αγάπη. Το έχει διδάξει, μάλιστα, πώς να χρησιμοποιεί το δοχείο της άμμου, πώς να κάνει άλματα, να κυνηγάει και να παίζει, «και κυρίως πώς να αγκαλιάζει», σχολιάζει η Moonglade.

Άλλωστε οι δύο γάτοι έχουν τουλάχιστον ένα κοινό: το τραυματικό παρελθόν τους. Και οι δύο εντοπίστηκαν από την Moonglade στο δρόμο, σε άσχημη κατάσταση.

Το ίδιο κοινό όμως έχει και η «μαμά τους».

«Και εγώ είμαι υιοθετημένη… Πάντα έλειπε κάτι από τη ζωή μου, ακόμα και όταν τελικά συνάντησα τη βιολογική μου οικογένεια. Αλλά ο Andy έσωσε τη ζωή μου», υποστηρίζει η ίδια.

«Και τώρα ο Opie φαίνεται να κάνει το ίδιο για τον Andy. Η ζωή κάνει κύκλους».

adopted_kitten2.jpgΟι Opie και Andy κοιμούνται παρέα στη διάρκεια μιας καταιγίδας. 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News