Ο κεραμιδί γατούλης που ήταν η μασκότ ενός γυμνασίου για σχεδόν 20 χρόνια

Οι μαθητές του σχολείου οργάνωσαν ακόμα και έκθεση εικαστικών προς τιμήν του Simba!

Ένας κεραμιδί τιγρέ γατούλης ονόματι Simba έζησε σχεδόν δύο δεκαετίες σε ένα γυμνάσιο του Μέιν (ΗΠΑ), το Westbrook High School. 

Καθημερινά, υποδεχόταν τους μαθητές στην είσοδο και… στον ελεύθερο χρόνο του επισκεπτόταν το γραφείο του διευθυντή για να εισπράξει (περισσότερα) χάδια και αγκαλιές.

Όλα άρχισαν το 2000, όταν ο Simba εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο σχολείο και ακολούθησε μια μαθηματικό μέχρι την τάξη. Από τότε, δεν πέρασε ούτε μία μέρα να μην το επισκεφτεί.

Ο Simba απολάμβανε ιδιαίτερα τα χάδια και την ανθρώπινη παρουσία. Ως αντάλλαγμα, πρόσφερε «ψυχοθεραπεία» σε όσους μαθητές ήταν στρεσαρισμένοι με ένα διαγώνισμα: όταν διαισθανόταν την ανησυχία τους, τους πλησίαζε, ξάπλωνε στο πλάι τους και τους βοηθούσε να ηρεμήσουν στη στιγμή. 

Συνήθιζε μάλιστα να κοιμάται μέσα σε τάξεις την ώρα του μαθήματος, συνοδεύοντάς το με το σάουντρακ του γουργουρητού του.

Οι μαθητές του σχολείου, για να τον τιμήσουν, διοργάνωσαν πριν από πέντε χρόνια μια έκθεση με έργα τέχνης που είχαν δημιουργήσει εμπνευσμένοι από τον Simba.

Ο τρυφερός κεραμιδούλης έφυγε πλήρης ημερών, στις 27 Ιουνίου, σε ηλικία 21 ετών. Στη μνήμη του, το γυμνάσιο, μέσα από το λογαριασμό του στα social media, ανέβασε την εξής ανάρτηση: «Σε ευχαριστούμε για την ηρεμία και τη χαρά που έφερες στους μαθητές μας και το προσωπικό του σχολείου όλα αυτά τα χρόνια… σε αγαπάμε και θα μας λείψεις».

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News