Ένα μικροσκοπικό αδέσποτο γατάκι που επιβίωσε από δύο επεμβάσεις στον εγκέφαλο

Ανακάλυψε την ιστορία της Tate, μιας μικροσκοπικής μαχήτριας με τεράστια θέληση για ζωή!

Πριν από δύο μήνες ανακαλύφθηκε στους δρόμους της Φιλαδέλφεια στις ΗΠΑ ένα γατάκι μιας εβδομάδας. Μεταφέρθηκε στο καταφύγιο της φιλοζωικής οργάνωσης Kitkat Playroom και, παρά τη μικρή ηλικία του, άρχισε αμέσως να καταβροχθίζει το γάλα του και να παίρνει βάρος.

Όμως αυτή δεν ήταν η τελευταία περιπέτεια της Tate, όπως ονομάστηκε. Μόλις στην τρίτη εβδομάδα της ζωής της παρουσίασε ένα μαλακό εξόγκωμα στο κεφάλι. Οι ειδικές εξετάσεις έδειξαν ότι πάσχει από υδροκεφαλία, δηλαδή συγκεντρώνει υγρό στον εγκέφαλο.

Μετά από δύο επεμβάσεις που χρειάστηκε να γίνουν για να απομακρυνθεί το υγρό, ο κτηνίατρος αποφάσισε να της τοποθετήσει μια βαλβίδα παροχέτευσης, μια θεραπεία που εφαρμόζεται και στα μωρά που παρουσιάζουν την ίδια κατάσταση.

Η Tate ανάρρωσε αμέσως και από τα τρία χειρουργεία. Μάλιστα, καθώς άρχισε να χοροπηδάει και να παίζει μόλις ξύπνησε από τη νάρκωση, σε αντίθεση με άλλες γάτες που είναι νωθρές και υποτονικές, κέρδισε και το παρατσούκλι «Τίγρης Τοτ».  

Παρά τις δοκιμασίες που έχει περάσει, η Tate συνεχίζει να δείχνει την ίδια όρεξη για ζωή, καταβροχθίζοντας το φαγητό της, πηγαίνοντας στην αμμολεκάνη της και παίζοντας με αστείρευτη ενέργεια όπως κάθε άλλο γατάκι της ηλικίας της. 

«Έχει πάντα καλή διάθεση και δεν καταλαβαίνει ότι είναι διαφορετική. Διαρκώς θέλει να χοροπηδάει, να παίζει και να κάνει τούμπες» σχολιάζει η ιδρύτρια της φιλοζωικής οργάνωσης Jen Mack.

«Είναι μόλις εννέα εβδομάδων τώρα, έχει υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις στον εγκέφαλο, συν μια πιο σοβαρή που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει γίνει σε τόσο μικρό γατάκι» συνεχίζει η ίδια και καταλήγει: «Είναι δυναμίτης! Δεν τη σταματάει τίποτα!».

Παρακολούθησε την καθημερινότητά της εδώ

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News