Γνωρίστε τον πιο καλόκαρδο τετράποδο Βαρόνο του κόσμου!

Το πιο μεγαλόσωμο σκυλί της Αυστραλίας είναι και το πιο ευγενικό…

Ο Baron, ο μεγαλύτερος και σίγουρα ο πιο ευγενής σκύλος της Αυστραλίας, έχει μια νέα δουλειά και το αγαπάει - και το ίδιο κάνουν και οι «συνεργάτες» του. Εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια, ξεκίνησε μια νέα καριέρα ως σκύλος θεραπείας – ως ένας από τους συνεργάτες  του δημοφιλούς δικτύου Nepean Therapy Dogs - και ήδη από την πρώτη του ημέρα στο Penrith Valley School όλοι κατάλαβαν ότι διάλεξε την καλύτερη δυνατή «καριέρα»!

Γιατί, αυτός ο γίγαντας που ανήκει στα English bull mastiff, έχει όγκο πάνω από 2 μέτρα και ζυγίσει κάτι παραπάνω από 115 κιλά,  είναι ένα απίστευτα καλόκαρδο πλάσμα και δεν αγαπά τίποτα περισσότερο από το να μιλάει με ανθρώπους.

Οι ιδιοκτήτες του τον λατρεύουν και το ίδιο τους λατρεύει κι εκείνος. Κι επειδή πιστεύουν ότι ο Baron μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα σε πολλούς ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, τον έχουν εντάξει στο πρόγραμμα Nepean Therapy Dogs (NTD) που επισκέπτεται σχολεία, νοσοκομεία και άλλα κοινωφελή ιδρύματα.

a67cccc2b5c9eb4ec8c221e134f1f60a.jpg 

Ο διευθυντής της σχολής Penrith Valley – το οποίο ασχολείται με μαθητές που αντιμετωπίζουν συμπεριφορικές και συναισθηματικές δυσκολίες - δήλωσε ότι οι μαθητές αγαπούν το πρόγραμμα θεραπείας, στο οποίο συμμετέχει και ο Baron.

Τα σκυλιά θεραπείας τους επισκέπτονται κάθε Παρασκευή και πραγματικά τα πηγαίνουν περίφημα με τους μαθητές. Είναι φανταστικό για τους μαθητές που εξασκούνται στο να διαβάζουν στα σκυλιά – καθώς εκείνα ξέρουν να ακούνε χωρίς να αποδοκιμάζουν, αλλά αντίθετα ενθαρρύνουν τα παιδιά με τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Επιπλέον, επειδή πολλά από τα παιδιά έχουν βιώσει πολλά τραύματα το συγκεκριμένο σχολείο με το πρόγραμμα αυτό τα βοηθά να αισθάνονται ασφάλεια και φροντίδα.

Τα ίδια τα παιδιά λένε για τον Baron ότι τον αγαπάνε, ότι τα βοηθάει να αγαπήσουν το διάβασμα, ότι τα κάνει να νιώθουν αυτοπεποίθηση.  

baron2.jpg

Τους αρέσει να τον χαϊδεύουν, να τον αγκαλιάζουν. Ο όγκος του και το μέγεθός του δεν τα τρομάζει ούτε τα φοβίζει. Αισθάνονται μαζί του ασφάλεια και ηρεμία. Είναι ο πιο ευγενικός γίγαντας που έχουν γνωρίσει, τον θεωρούν φίλο τους, του μιλάνε και λατρεύουν να διαβάζουν παρέα.

Ο Baron είναι μία από τις πολλές αποδείξεις ότι ένας σκύλος είναι ο πιο πιστός φίλος αλλά και άλλη μία απόδειξη ότι η δύναμη της αγάπης και της προσφοράς είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπερνιούνται δυσκολίες συναισθηματικής φύσης.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News