O Bob η διάσημη αδέσποτη γάτα του πρώην άστεγου James Bowen πεθαίνει από ατύχημα

Έχοντας ζήσει 14 γεμάτα χρόνια, τα τελευταία δίνοντας έμπνευση για βιβλία και ταινίες

Κείμενο: Αγγελική Λάλου

 

Το 2007, ο James Bowen, ο οποίος ζούσε στους δρόμους του Λονδίνου και πολεμούσε τον εθισμό με τα ναρκωτικά, βρήκε μια εγκαταλελειμμένη και τραυματισμένη πορτοκαλί αδέσποτη γάτα που επρόκειτο Bob αλλάξει τη ζωή του. Ο Μπόουεν πήρε τη γάτα του δρόμου –που οποίο ονόμασε Μπομπ– και έκανε ό, τι μπορούσε για να βοηθήσει τον άρρωστο Bob να αναρρώσει Η διάσωση του Bob κατέληξε να αλλάξει δραματικά τη ζωή του Bowen.

Η ιστορία τους κατόρθωσε να ακουστεί σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και το 2012, αυτή η απίθανη ομάδα δημοσίευσε το πρώτο τους βιβλίο, A Street Cat Named Bob: And How He Saved My Life. Το 2016, η ιστορία τους προσαρμόστηκε σε μια ταινία με πρωταγωνιστή τον Bob ως τον εαυτό του και τον ηθοποιό Luke Treadway ως Bowen. Ο Bowen δημοσίευσε έκτοτε πέντε ακόμα βιβλία και μια επιπλέον ταινία, το "Δώρο από τον Μπομπ", θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος. Τα βιβλία τους έχουν δημοσιευτεί σε όλο τον κόσμο σε περισσότερες από 40 διαφορετικές γλώσσες.

bob2.jpg

Οι γάτες έχουν πραγματικά έναν καταπληκτικό τρόπο να είναι εκεί για μας όταν τις χρειαζόμαστε περισσότερο και ο Bowen θα είναι πάντα ευγνώμων για τη συντροφιά του Bob. Ανακοινώνοντας τα θλιβερά νέα στις 16 Ιουνίου, ο Bowen είπε: «Ο Μπομπ έσωσε τη ζωή μου. Είναι τόσο απλό. Μου έδωσε πολύ περισσότερα από τη συντροφικότητα. Μαζί του στο πλευρό μου, βρήκα μια κατεύθυνση και έναν σκοπό που μου έλειπαν».

Σε μια άλλη δήλωση που μοιράστηκε στο Facebook στις 19 Ιουνίου, ο Bowen έδωσε στους οπαδούς μια θλιβερή ενημέρωση και λεπτομέρειες σχετικά με το τι συνέβη στον αγαπημένο του σύντροφο:

«Λυπάμαι που πρέπει να επιβεβαιώσω ότι ο Μπομπ πέθανε από τραυματισμούς που υπέστησαν όταν χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο κοντά στο σπίτι μας την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα», δήλωσε ο Bowen. «Έλειπε δύο ημέρες νωρίτερα και, παρά τις εκκλήσεις και τις έρευνες σε τοπικό επίπεδο, βρέθηκε σε λιγότερο από μισό μίλι από το σπίτι και μεταφέρθηκε σε έναν τοπικό κτηνίατρο που ήρθε σε επαφή μαζί μου».

bob-books-collage-2-1024x484.jpg

Ο Bob υπολογίστηκε ότι ήταν τουλάχιστον 14 ετών. Ο Bowen αποκάλυψε επίσης ότι ο Bob είχε αγωνιστεί με τη νεφρική νόσο του δεύτερου σταδίου, σημειώνοντας ότι «χειριζόμασταν καλά την κατάστασή του και νομίζω ότι θα είχε ζήσει για ένα ή δύο ακόμη χρόνια. Είμαι τόσο λυπημένος που δεν μπόρεσε να απολαύσει πλήρως τη συνταξιοδότησή του. Μου ΛΕΙΠΕΙ τόσο πολύ."

 

Η κληρονομιά του Bob  θα συνεχίσει να εμπνέει τον κόσμο με το παράδειγμά του. Θα μας λείψει.

Διαβάζονται τώρα!

Προσοχή στη διατροφή, το βάρος και την παχυσαρκία των κατοικίδιων ζώων σας

Νέα έρευνα διαπίστωσε αύξηση πάνω από 100% τα τελευταία 10 χρόνια στην…

Μπορώ να μοιραστώ τα ζυμαρικά μου με τον σκύλο μου

Ένα ερώτημα που απασχολεί τους pasta lovers και «γονείς» σκύλων

Οι 7 δημοφιλέστερες ράτσες σκύλων για το 2021

Αγαπημένα σκυλιά που βρίσκονται στα περισσότερα ελληνικά σπίτια κάνοντας…

Ποια φρούτα μπορεί να φάει ο σκύλος σας και πώς τον ωφελούν

Μπορούν να γίνουν πρώτης τάξεως κεράσματα για τον σκύλο και με πολλά θρεπτικά…

Πώς να εκπαιδεύσετε μια μεγαλύτερη γάτα σας να δεχτεί ένα νέο γατάκι στο σπίτι

Ο ερχομός ενός νέου μέλους μπορεί να είναι εύκολος με τη σωστή προετοιμασία

Γιατί το σκυλί μου τρώει τις ακαθαρσίες της γάτας;

Μια συνήθεια που πρέπει να του κόψετε κι ας το βλέπει εκείνο σαν λιχουδιά ή σαν…