Ο... επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ;

Ένα τιγρέ πρώην αδεσποτάκι εξελίσσεται σε φαβορί στην αμερικανική μάχη για την προεδρία.

Η Κλίντον και ο Τραμπ έχουν πλέον έναν υπολογίσιμο αντίπαλο στον αγώνα τους για την προεδρική καρέκλα των ΗΠΑ. Ονομάζεται Limberbutt McCubbins, έχει τέσσερα πόδια, ουρά και τρίχωμα σε ολόκληρο το σώμα. Βασικά, είναι γάτος.

Η υποψηφιότητά του ξεκίνησε ως το αστείο δύο εφήβων, των Isaac Weiss και Emilee McCubbins, αλλά γρήγορα, με τη δημοσιότητα που πήρε, οδήγησε σε ολόκληρη... προεκλογική καμπάνια στα social media και στη δημιουργία του ομώνυμου site (limberbutt.com). Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, ο Limberbutt «πιστεύει σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, μια ισχυρή μεσαία τάξη, μια προσιτή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στηρίζει το γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων γάτων».

Το όνομά του αποπνέει κύρος, η μουσούδα του εμπνέει εμπιστοσύνη και είναι 100% αυτοδημιούργητος, αφού γεννήθηκε στους δρόμους. Δεν τον σταματάει τίποτα, ούτε καν το  Σύνταγμα, το οποίο ορίζει ο υποψήφιος για την προεδρία να είναι, απλά, Αμερικανός πολίτης γεννημένος στις ΗΠΑ, χωρίς να διευκρινίζει αν πρέπει να έχει δύο ή τέσσερα πόδια.

Άλλωστε δεν είναι το πρώτο ζώο που κάνει πολιτική σταδιοδρομία στις ΗΠΑ. Στο παρελθόν τουλάχιστον μία αμερικανική πόλη έχει εκλέξει γάτα για δήμαρχο, δύο άλλες, σκύλους και μία ακόμη, κατσίκα.  

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News