Σοκαριστικά νέα: Το Μοντρεάλ κάνει έξωση στα πιτ μπουλ

Νέος νόμος απαγορεύει την είσοδό τους στην πόλη και επιβάλλει θανατική ποινή στα αδέσποτα.

Κείμενο: Φύλλις Νικολάου

Με πρόσχημα το συνολικό αίσθημα ανασφάλειας που προκαλεί η όψη των πιτ μπουλ στους πολίτες και την έξαρση των επιθέσεων από σκύλους, το δημοτικό συμβούλιο του Μοντρέαλ υπερψήφισε την προηγούμενη Τρίτη νόμο σύμφωνα με τον οποίον απαγορεύεται η είσοδος των τετράποδων της συγκεκριμένης ράτσας – και των παραπλήσιων της –  στην Καναδική μητρόπολη.

Ο νόμος έχει ήδη τεθεί σε ισχύ και σύμφωνα με αυτόν απαγορεύεται, ανάμεσα σε άλλα, στους κατοίκους της πόλης να αποκτήσουν εφεξής σκύλους της ράτσας Πιτ Μπουλ ή οποιαδήποτε ράτσας φέρει παρόμοια χαρακτηριστικά (π.χ. Αμερικάνικο πιτ μπουλ τεριέ, Αμερικάνικο Σταφορντσάιρ τεριέ, Στάφορντσάιρ μπουλ τεριέ).

Όσο για εκείνους του φιλόζωους που έχουν ήδη βάλει στο σπίτι τους… πιτ μπουλ, ο νόμος «προβλέπει» έλεγχο του ποινικού μητρώου τους και πρόστιμο ύψους 150 δολαρίων προκειμένου να πάρουν την ειδική άδεια που θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν το αγαπημένο τους τετράποδο εντός των τειχών του Μοντρεάλ. Επιπλέον, ο νόμος επιβάλλει την άμεση στείρωση και εμβολιασμό του κατοικίδιού τους, ενώ είναι υποχρεωμένοι να του φορούν φύμωτρο και να το έχουν συνέχεια δεμένο και κοντά τους όταν το βγάζουν βόλτα.

Ωστόσο, οι χειρότερες συνέπειες του εν λόγω νόμου, αφορούν στα χιλιάδες αδέσποτα πιτ μπουλ που «κατοικούν» στα καταφύγια ζώων της πόλης τα οποία, από αυτήν την εβδομάδα θα αρχίσουν να υποβάλλονται σε ευθανασία.
Η παραπάνω απόφαση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με τη Φιλοζωική Εταιρεία του Μόντρεαλ να απειλεί ότι θα ακυρώσει τη σύμβαση της με τη πόλη εξαιτίας της απαγόρευσης, ενώ σε ανάκληση βρίσκεται διαδικτυακή διαμαρτυρία που απαιτεί την ανάκληση του νόμου.

Σχετικά θέματα

Φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι οι γάτες είναι νίντζα

Απόλαυσε μια σειρά εικόνων του Ιάπωνα φωτογράφου Hisakata Hiroyuki.

Βίντεο: Όταν προσπαθείς να φας αλλά έχεις σκύλο

Απόλαυσε μια ξεκαρδιστική φατσούλα που έγινε viral.

Το κακοποιημένο σκυλί που εμπιστεύεται μόνο ένα μικρό αγόρι

Αυτή η συγκινητική φιλία καταγράφεται μέσα από μια σειρά φωτογραφιών που έχει…

Διαβάζονται τώρα!

Κι όμως, οι γάτες προτιμούν την ανθρώπινη παρέα από το φαγητό

Μια νέα έρευνα ανατρέπει το στερεότυπο που τις θέλει μοναχικά ζώα.

10 «ανθρώπινες» τροφές για το σκύλο σου

Μπορεί να τις φάει με ασφάλεια και να τις ευχαριστηθεί

Το 80% των σκύλων άνω των 8 πάσχει από αυτό αλλά το κρύβει

Πώς θα σιγουρευτείς ότι ο σκύλος σου δεν πονάει