Θεωρείς ότι η υγεία του κατοικίδιού σου υστερεί; ΕΤΣΙ θα καλύψεις τα κενά

Κι όμως μπορεί να την ενισχύσεις με τα σωστά σκευάσματα.

Ακριβώς όπως συμβαίνει και με τον δικό σου οργανισμό, το κορμί του κατοικιδίου ενδέχεται να «υποφέρει» από εξίσου κοινά προβλήματα όπως είναι η αρθρίτιδα ή η ξηροδερμία. Διάβασε παρακάτω και μάθε πώς μπορείς να καλύψεις τα κενά στην υγεία του με τη βοήθεια 4 διατροφικών συμπληρημάτων.

1. Γλυκοσαμίνη και χονδροϊτίνη

Αντιμετωπίζουν:
Την οστεοαρθρίτιδα και τον πόνο στις αρθρώσεις.
Πώς λειτουργούν: Η λήψη τους μειώνει την ένταση των συμπτωμάτων της χρόνιας αρθρίτιδας.
Τι να προσέξεις: Ενδέχεται να προκαλέσει ορισμένες παρενέργειες (π.χ. ηπατική ανεπάρκεια) ενώ αν το ζωάκι σου πάσχει από διαβήτη μπορεί να αλληλεπιδράσει με την αγωγή του. Τέλος, απόφυγε να του το δώσεις πριν από εγχείρηση γιατί μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία θρόμβων.
Η σωστή δόση: Κυμαίνεται στα 14-28 mg ανά κιλό βάρους 2 φορές την ημέρα τους πρώτους 2-3 μήνες ανάλογα με την ποσότητα χονδροϊτίνης που περιέχει η παρεχόμενη φόρμουλα.

2. Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ή μουρουνέλαιο

Αντιμετωπίζουν:
Τη ξηροδερμία και υποστηρίζουν τη λειτουργία των ματιών και της καρδιάς.
Πώς λειτουργούν: Τα EPA και DHA λιπαρά οξέα προστατεύουν την υγεία των κυττάρων. Αν και ορισμένα λιπαρά οξέα προσλαμβάνονται μέσα από διάφορες τροφές, οι σκύλοι και κυρίως οι γάτες αδυνατούν να τα μεταβολίσουν σε ικανοποιητικό βαθμό.
Τι να προσέξεις: Τα Ωμέγα-3 αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης παγκρεατίτιδας σε ορισμένες ράτσες που αδυνατούν να απορροφήσουν λιπαρές τροφές (π.χ. σνάουζερ). Επίσης, μπορεί να εντείνουν την αιμορραγία κατά τη διάρκεια επέμβασης.
Η σωστή δόση: Εξαρτάται άμεσα από το βάρος όποτε καλό θα ήταν να συμβουλευτείς έναν κτηνίατρό ώστε να του χορηγήσει ένα  φιλικό προς τα ζώα συμπλήρωμα.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News