Αυτά τα 3 πράγματα του προσθέτουν κιλά!

Μήπως έχει έρθει η ώρα να του κάνεις δίαιτα;

Σύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική έρευνα, ο κίνδυνος της… παχυσαρκίας είναι εξίσου πραγματικός και για το αγαπημένο σου τετράποδο με τα παγκόσμια ποσοστά των «υπέρβαρων» κατοικίδιων να αγγίζουν το 58% για τις γάτες και το 54% για τους σκύλους.

Και μπορεί εσύ να το βρίσκεις πιο χαριτωμένο ακριβώς επειδή είναι «τσουμπωτό», ωστόσο τα έξτρα κιλά του μπορεί να του δημιουργήσουν διάφορα προβλήματα υγείας, επιβαρύνοντας σημαντικά την καρδιά και τις αρθρώσεις του. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες, τα κατοικίδια που διατηρούν το «ιδανικό» τους βάρος κατά τη διάρκεια της ζωής τους, ζουν κατά μέσο όρο δύο χρόνια περισσότερο από εκείνα που είναι υπέρβαρα. Για να του κόψεις κιλά και να του χαρίσεις χρόνια, διάβασε παρακάτω και δες τους 3 κυριότερους ενόχους για την… βαριά εικόνα του.

Ένοχος #1: Πεινάει συνέχεια. Ειδικά οι σκύλοι έχουν την τάση να «ζητιανεύουν» φαγητό – ακόμα κι αν μόλις έχουν φάει. Για να το προστατέψεις από την ασταμάτητη λαιμαργία του, δεν έχεις παρά να τηρείς αυστηρά το πρόγραμμα φαγητού στο οποίο το έχεις βάλει.

Ένοχος #2: Δεν το βγάζεις βόλτα κάθε μέρα. Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, τόσο οι σκύλοι όσο και οι γάτες χρειάζονται τουλάχιστον 20 λεπτά άσκησης σε καθημερινή βάση. Κι όχι μόνο για λόγους υγείας: η βόλτα φαίνεται να έχει ηρεμιστική δράση για την ψυχολογία τους. Αν, ωστόσο, το καθημερινό πρόγραμμά σου είναι πιεσμένο και δε μπορείς να ικανοποιήσεις την καθημερινή ανάγκη του για βόλτα, δεν έχεις παρά να μειώσεις λίγο την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνει.

Ένοχος #3: Το έχεις στειρώσει. Κι όμως η στείρωση μπορεί να είναι υπεύθυνη για τα παραπανίσια κιλά του λόγω αλλαγής συμπεριφοράς που προκαλεί. Μετά μάλιστα από τη στείρωση, οι πιθανότητες να το δεις την όρεξη του να ενισχύεται και τη διάθεσή του για βόλτα να πέφτει κατακόρυφα , αυξάνονται σημαντικά. Για να το αντιμετωπίσεις δεν έχεις παρά να το βάλεις σε πρόγραμμα διατροφής και άσκησης.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News