8 τροφές που απειλούν την υγεία του!

Από την σοκολάτα μέχρι τα κουκούτσια, αυτές οι τροφές μπορεί να αποβούν μοιραίες για την υγεία του αγαπημένου σου τετράποδου.

Μπορεί να νομίζεις ότι δεν πειράζει που το αγαπημένο ζωάκι σου απολαμβάνει ένα κομμάτι σοκολάτα μία στο τόσο, είμαστε όμως βέβαιοι ότι θα το ξανασκεφτόσουν αν ήξερες ότι οι ουσίες που περιέχονται σε αυτή μπορεί να απειλήσουν την υγεία του. Διάβασε παρακάτω και δες τι πρέπει να αποφεύγεις να βάζεις στο πιάτο του.

1. Σοκολάτα. Το κακάο που περιέχει μπορεί να αποβεί τοξικό ειδικά για μικρά ζώα.

2. Καρύδια. Ακόμα και η μικρότερη ποσότητα τους – ειδικά της κατηγορία μακαντέμια- μπορεί να προκαλέσει συνεχείς εμετούς και να οδηγήσει σε επιληπτική κρίση το σκυλάκι σου.

3. Κουκούτσια φρούτων. Ενδέχεται να του προκαλέσουν πνιγμό ή απόφραξη εντέρου. Επιπλέον, ορισμένα κουκούτσια ενδέχεται να δημιουργήσουν δύσπνοια στις γάτες.

4. Κρεμμύδι και σκόρδο. Μπορεί η μυρωδιά τους να το εξιτάρει ωστόσο τα αυτά τα λαχανικά προκαλούν σημαντικά αιματολογικά προβλήματα τόσο στους σκύλους όσο και στις γάτες, μιας και καταστρέφουν τα ερυθρά αιμοσφαίριά τους.

5. Αβοκάντο. Μπορεί να κάνει καλό στην υγεία μας χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε καλά λιπαρά – τα τελευταία όμως προκαλούν στομαχικά προβλήματα στο ζωάκι σου, ενώ αυξάνουν τις πιθανότητές του να εμφανίσει φλεγμονή στο πάγκρεας.

6. Τσίχλα χωρίς ζάχαρη. Η ξυλιτόλη που περιέχει στη θέση της ζάχαρης ρίχνει απότομα το σάκχαρο του κατοικίδίου σου και να το προκαλέσει επιληπτική κρίση.

7. Καφές. Η καφεΐνη φέρνει εμετό και διάρροια  τόσο στους σκύλους όσο και στις γάτες ενώ αυξάνει απότομα τους χτύπους της καρδιάς τους.

8. Σταφύλια και σταφίδες. Κι όμως αυτές οι δύο τροφές συνδέονται με την εμφάνιση νεφρικής ανεπάρκειας στους σκύλους καθώς επίσης και εμετό και διάρροια.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News