8 τροφές που απειλούν την υγεία του!

Από την σοκολάτα μέχρι τα κουκούτσια, αυτές οι τροφές μπορεί να αποβούν μοιραίες για την υγεία του αγαπημένου σου τετράποδου.

Κείμενο: Φύλλις Νικολάου

Μπορεί να νομίζεις ότι δεν πειράζει που το αγαπημένο ζωάκι σου απολαμβάνει ένα κομμάτι σοκολάτα μία στο τόσο, είμαστε όμως βέβαιοι ότι θα το ξανασκεφτόσουν αν ήξερες ότι οι ουσίες που περιέχονται σε αυτή μπορεί να απειλήσουν την υγεία του. Διάβασε παρακάτω και δες τι πρέπει να αποφεύγεις να βάζεις στο πιάτο του.

1. Σοκολάτα. Το κακάο που περιέχει μπορεί να αποβεί τοξικό ειδικά για μικρά ζώα.

2. Καρύδια. Ακόμα και η μικρότερη ποσότητα τους – ειδικά της κατηγορία μακαντέμια- μπορεί να προκαλέσει συνεχείς εμετούς και να οδηγήσει σε επιληπτική κρίση το σκυλάκι σου.

3. Κουκούτσια φρούτων. Ενδέχεται να του προκαλέσουν πνιγμό ή απόφραξη εντέρου. Επιπλέον, ορισμένα κουκούτσια ενδέχεται να δημιουργήσουν δύσπνοια στις γάτες.

4. Κρεμμύδι και σκόρδο. Μπορεί η μυρωδιά τους να το εξιτάρει ωστόσο τα αυτά τα λαχανικά προκαλούν σημαντικά αιματολογικά προβλήματα τόσο στους σκύλους όσο και στις γάτες, μιας και καταστρέφουν τα ερυθρά αιμοσφαίριά τους.

5. Αβοκάντο. Μπορεί να κάνει καλό στην υγεία μας χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε καλά λιπαρά – τα τελευταία όμως προκαλούν στομαχικά προβλήματα στο ζωάκι σου, ενώ αυξάνουν τις πιθανότητές του να εμφανίσει φλεγμονή στο πάγκρεας.

6. Τσίχλα χωρίς ζάχαρη. Η ξυλιτόλη που περιέχει στη θέση της ζάχαρης ρίχνει απότομα το σάκχαρο του κατοικίδίου σου και να το προκαλέσει επιληπτική κρίση.

7. Καφές. Η καφεΐνη φέρνει εμετό και διάρροια  τόσο στους σκύλους όσο και στις γάτες ενώ αυξάνει απότομα τους χτύπους της καρδιάς τους.

8. Σταφύλια και σταφίδες. Κι όμως αυτές οι δύο τροφές συνδέονται με την εμφάνιση νεφρικής ανεπάρκειας στους σκύλους καθώς επίσης και εμετό και διάρροια.

Σχετικά θέματα

Από τι κινδυνεύουν τα ζωάκια σας την άνοιξη

Δείτε πιθανούς κινδύνους και πώς να τα προφυλάξετε

Πώς μπορώ να προφυλάξω το κατοικίδιό μου από τον κορονοϊό

Αλλά και από τις συνέπειές του, όπως μια καραντίνα ή το κλείσιμο των…

Πώς χρησιμοποιείται η ομοιοπαθητική στα ζώα;

To ήξερες ότι η εναλλακτική αυτή θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί και στα…

Διαβάζονται τώρα!

Γατάστροφη! Τι λάθη να αποφύγετε όταν συμβιώνετε με γάτα

Ποιες κακές συνήθειες ή νοοτροπίες να αποφύγετε για να έχετε ένα ευτυχισμένο…

Σήματα…ουράς!

Τι προσπαθεί να πει η γάτα σας ανάλογα με το πώς κουνάει την ουρά της

5 συμβουλές για τη βελτίωση της υγείας των αρθρώσεων του σκύλου σας

Καθώς η πρόληψη είναι συνήθως η καλύτερη αντιμετώπιση!

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το τρίτο βλέφαρο της γάτας σας

Πότε δείχνει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας;