Να ποια φυτά είναι επικίνδυνα για το κατοικίδιό σου

Μάθε ποιοι είναι οι «πράσινοι» εχθροί της υγείας του.

Μπορεί εσύ να λατρεύεις τις πράσινες γλάστρες που κοσμούν τη βεράντα, τον κήπο και τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού σου και το ίδιο και το ζωάκι σου. Σου έχουμε όμως κακά νέα: αυτή η λατρεία του για το πράσινο μπορεί να αποβεί καταστροφική για την υγεία του. Για να προσέχεις και να συνεχίσεις να (το) έχεις, διάβασε ποια  φυτά είναι επικίνδυνα για τον τετράποδο φίλο σου.

* Κρίνα. Είναι ιδιαίτερα τοξικά για τις γάτες μιας και μπορεί να τις προκαλέσουν νεφρική ανεπάρκεια.

* Κισσός. Ο κισσός ερεθίζει το έντερο του τετράποδου φίλου σας προκαλώντας του εμετό, διάρροια και πόνο στην περιοχή της κοιλιάς.

* Κυκλάμινο. Τοξικό τόσο για τους σκύλους και τις γάτες και συγκεκριμένα για το γαστρεντερικό σύστημά του. Η κατάποσή του μάλιστα μπορεί να οδηγήσει σε εμετό.

* Τσίκας. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ποικιλίες φοίνικα, ο τσίκας μπορεί να προκαλέσει οξεία ηπατική ανεπάρκεια,  σπασμούς, εμετό και λήθαργο στο κατοικίδιό σας.

* Αζαλέα. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τον οργανισμό του μικρού τετράποδου. Στους σκύλους μπορεί να οδηγήσει σε κώμα, σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα και θάνατο. Στις γάτες δημιουργεί τυμπανισμό, διάρροια και εμετό.

* Κόλιανδρος. Το αγαπημένο μυρωδικό ερεθίζει τρομακτικά το στομάχι τόσο της γάτας όσο και του σκύλου σου.

* Τουλίπα. Προσοχή, στους βολβούς της! Οι βολβοί τουλίπας μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς γαστρεντερικούς ερεθισμούς, σιελόρροια, ανορεξία, και αρρυθμία.
 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News