Πώς μπορώ να προφυλάξω το κατοικίδιό μου από τον κορονοϊό

Αλλά και από τις συνέπειές του, όπως μια καραντίνα ή το κλείσιμο των καταστημάτων

 

Με το γενικευμένο προβληματισμό που εκ των πραγμάτων επικρατεί αυτές τις μέρες, είναι λογικό η έγνοια μας να αφορά και τα αγαπημένα μας κατοικίδια και να θέλουμε να λαμβάνουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις εν μέσω της αυξανόμενης ανησυχίας σχετικά με την πανδημία του ιού COVID-19.

Εδώ είναι χρήσιμες πληροφορίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα κατοικίδια σας ασφαλή κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης.

 

Μπορεί το κατοικίδιό μου να κολλήσει τον κορονοϊό;

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναφέρουν ότι η ασθένεια εξαπλώνεται στους ανθρώπους μέσω της επαφής πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα ζώων ή κτηνοτροφικών ζώων ή διάδοση του κοροναϊού στις Η.Π.Α. Ομοίως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι σκύλοι ή γάτες έχουν αρρωστήσει με αυτόν τον συγκεκριμένο ιό.

Να πλένετε συνέχεια τα χέρια σας

Παρόλο που δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία που να δείχνουν ότι ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί προς ή από ζώα συντροφιάς, είναι πάντα καλή ιδέα να ακολουθήσετε βασικές πρακτικές υγιεινής γύρω από τα ζώα. Αυτό περιλαμβάνει την πλήρη πλύση των χεριών σας καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας και πριν και μετά την άμεση επαφή με τα κατοικίδια ζώα, το φαγητό τους ή τα προμήθειες τους.

storage-750x500.jpeg

Εξασφαλίστε και αποθηκεύστε επαρκή ποσότητα των απαραίτητων

Προετοιμάστε ένα κιτ με βασικές προμήθειες που θα έχετε στη διάθεσή σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το κιτ έκτακτης ανάγκης σας θα πρέπει να περιλαμβάνει μια 30 ημερών προμήθεια των φαρμάκων των κατοικίδιων ζώων σας, καθώς και ποσότητα τουλάχιστον δύο εβδομάδες φαγητού.

Καθορίστε ένα άτομο Έκτακτης Ανάγκης

Προνοήστε από πριν, και βρείτε ποιος θα είναι σε θέση να αναλάβει τη φροντίδα των κατοικίδιών σας σε περίπτωση που αρρωστήσετε ή χρειαστεί να μπείτε σε καραντίνα. Ιδανικά κάποιον που θα μπορούσε να βοηθήσει με τη βραχυπρόθεσμη ή μακροχρόνια περίθαλψη σε περίπτωση που δεν μπορείτε να φροντίσετε το κατοικίδιο ζώο σας. Εξετάστε ένα μέλος της οικογένειας, έναν φίλο, έναν γείτονα ή την αγαπημένη σας μονάδα φύλαξης.

Δημιουργήστε ένα φάκελο με όλα τις πληροφορίες φροντίδας

Αν χρειάζεστε βοήθεια από τον φροντιστή έκτακτης ανάγκης, διευκολύνετε τη φροντίδα των κατοικίδιών σας, έχοντας όλες τις πληροφορίες των κατοικίδιων ζώων σας σε ένα φάκελο. Σκεφτείτε να συμπεριλάβετε πράγματα όπως τις συνήθειες, τις προτιμήσεις των τροφίμων, τις ιατρικές συνθήκες και τα ληφθέντα φάρμακα, τις πληροφορίες επαφής του κτηνιάτρου και θέματα συμπεριφοράς.

Σκεφτείτε και τα αδέσποτα της γειτονιάς σας
Τώρα που ο κόσμος δεν βγαίνει έξω αν έχετε απόθεμα τροφής βάλτε σε μερικά σημεία και για τα αδέσμποτα της γειτονιάς σας και φροντίστε να υπάρχουν και μέρη με αρκετό νερό. 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News