Τι να κάνετε εάν το γατάκι σας δεν χρησιμοποιεί την τουαλέτα του

Τι μπορεί να φταίει αν το γατάκι σας δεν θέλει να επισκεφτεί το κουτί τουαλέτας του;

Εάν το γατάκι σας δυσκολεύεται με την εκπαίδευση τουαλέτας και κάνει την ανάγκη του έξω από το κουτί, δοκιμάστε αυτά τα βήματα:

  1. Αξιολογήστε προσεκτικά τη διάταξη του κουτιού τουαλέτας. Κάθε γατάκι έχει ελαφρώς διαφορετικές προτιμήσεις. Βεβαιωθείτε ότι το κουτί τουαλέτας του:

Είναι εύκολα προσβάσιμο

Βρίσκεται σε ήσυχα σημεία

Δεν είναι κρυμμένο σε μια γωνιά

Δεν φυλάσσεται από άλλες γάτες

  1. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αλλάξετε το κιβώτιο απορριμμάτων ή τον τύπο απορριμμάτων. Μπορεί να θέλετε να πάρετε ένα νέο κουτί (καλυμμένο έναντι ακάλυπτου ή ένα με χαμηλές πλευρές) και τοποθετήστε το κοντά για να δείτε αν το γατάκι σας προτιμά άλλο κουτί. Ή κρατήστε το ίδιο κουτί και αλλάξτε μόνο τον τύπο απορριμμάτων για να δείτε αν το πρόβλημα είναι το κουτί ή η στρωμνή.
  2. Καθαρίστε πιο συχνά και αντικαταστήστε όλα τα απορρίμματα πιο συχνά.
  3. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε διαχυτές φερομόνης κοντά στο κουτί τουαλέτας για να ανακουφίσετε το άγχος και να κάνετε το γατάκι σας να νιώθει πιο άνετο με το περιβάλλον του. Αυτοί οι διαχυτές, όταν τοποθετούνται στο δωμάτιο με το κουτί τουαλέτας, κάνουν τα γατάκια να νιώθουν ότι έχουν σημαδέψει την περιοχή τους.
  4. Φέρτε το γατάκι σας στον κτηνίατρό σας για να ελέγξει για παράσιτα, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος ή άλλα ιατρικά ζητήματα που μπορεί να προάγουν την ακατάλληλη αποβολή. Αυτά είναι σπάνια με γατάκια, αλλά δεν πρέπει να τα αγνοήσουμε.

Ο κτηνίατρός σας μπορεί πάντα να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε προβλήματα με την εκπαίδευση τουαλέτας του γατιού σας επίσης. Πάνω από όλα, θυμηθείτε να είστε υπομονετικοί! Η εκπαίδευση απαιτεί χρόνο, αλλά το γατάκι σας θα κατακτήσει αυτές τις συνήθειες με την αγάπη, την υποστήριξη και την προσοχή σας.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News