Μπορούν τα γατάκια να πίνουν γάλα;

Πόσο υγιεινό είναι τελικά το γάλα για τα γατάκια;

Οι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι μπορείτε να δώσετε στα γατάκια ένα πιατάκι με γάλα, αλλά είναι πραγματικά το αγελαδινό γάλα υγιεινό για τα γατάκια; Τι γίνεται με το γάλα σόγιας, το κατσικίσιο ή το γάλα αμυγδάλου; Είναι αυτές οι υγιεινές επιλογές για να ταΐσετε τα γατάκια εάν είναι ορφανά από τη μητέρα τους;

Μπορούν τα γατάκια να πίνουν γάλα;

Η σύντομη απάντηση: Το μόνο γάλα που είναι υγιεινό να πίνουν τα γατάκια είναι είτε της μητέρας τους, είτε θα χρειαστούν ένα υποκατάστατο γάλακτος για γατάκια, το οποίο μπορεί επίσης να ονομάζεται KMR ή φόρμουλα γάλακτος γατάκι. Τα γατάκια δεν διαθέτουν τα κατάλληλα ένζυμα για την πέψη της λακτόζης στο αγελαδινό γάλα και η χορήγηση γάλακτος αγελάδας σε γατάκια μπορεί να προκαλέσει διάρροια και αφυδάτωση πολύ γρήγορα σε πολύ μικρά γατάκια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να αποφεύγετε να ταΐζετε γατάκια με αγελαδινό γάλα.

Μπορείτε να δώσετε στα γατάκια γάλα σόγιας ή γάλα αμυγδάλου;

Επειδή τα γατάκια έχουν τόσο ευαίσθητο στομάχι, είναι σημαντικό να αποφεύγετε να ταΐζετε τα γατάκια με άλλα γάλατα, όπως γάλα σόγιας, γάλα αμυγδάλου ή οποιοδήποτε από τα άλλα γάλατα ξηρών καρπών. Τα γάλατα ξηρών καρπών και το γάλα σόγιας δεν παρέχουν την κατάλληλη ισορροπία των αμινοξέων που απαιτούνται για τις γάτες, επειδή οι γάτες είναι υποχρεωτικά σαρκοφάγα ζώα και πρέπει να τρώνε ζωικά προϊόντα διαφορετικά θα υποσιτιστούν.

Τι γίνεται με το κατσικίσιο γάλα για γατάκια;

Εάν κάνετε μια διαδικτυακή αναζήτηση, μπορεί να παρατηρήσετε ότι κάποιοι συνιστούν γάλα κατσίκας για γατάκια. Αλλά οι περισσότεροι κτηνίατροι θα αποθαρρύνουν να ταΐζουν γατάκια με κατσικίσιο γάλα επειδή υπάρχουν καλύτερες διαθέσιμες επιλογές φόρμουλας για γατάκια που είναι πλήρεις, ισορροπημένες και ταιριάζουν καλά στο πεπτικό σύστημα ενός γατάκι.

Φόρμουλες γάλακτος Feeding Kitten

Εκτός από τη σκόνη PetAg KMR, προϊόντα όπως το υγρό PetAg KMR, η φόρμουλα σε σκόνη Hartz KMR και η σκόνη αντικατάστασης γάλακτος για γατάκια ultra mega premium GNC Pets είναι καλές επιλογές για να ταΐσετε γατάκια που είναι πολύ μικρά για να φάνε στερεά τροφή και εξακολουθούν να χρειάζονται γάλα.

Τα περισσότερα γατάκια πρέπει να θηλάζουν από τη μητέρα τους ή να ταΐζουν γατάκια με φόρμουλα από ένα μπιμπερό μέχρι την ηλικία των 4-5 εβδομάδων. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ένας απόλυτος κανόνας. Ο απογαλακτισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί αργότερα εάν ένα γατάκι είναι λιποβαρές ή άρρωστο και είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε την καλύτερη κρίση σας κατά τον απογαλακτισμό.

Εάν ένα γατάκι αρχίσει να χάνει βάρος, σταματήσει να τρώει ή φέρεται πιο ληθαργικό από το κανονικό κατά τη διαδικασία απογαλακτισμού, επιστρέψτε στη φόρμουλα ταΐσματος για άλλες 3-5 ημέρες πριν προσπαθήσετε να τον απογαλακτίσετε ξανά.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να καταλάβετε πότε ένα γατάκι είναι αρκετά μεγάλο για να απογαλακτιστεί όταν βλέπετε τα βρεφικά δόντια να βγαίνουν από τα ούλα. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να προσφέρετε ένα πολτό κονσερβοποιημένης ή ξηρής τροφής για γατάκια του εμπορίου που είναι εμποτισμένη με φόρμουλα για γατάκια.

Ο αρχικός σας στόχος είναι να συνηθίσετε το γατάκι στη γεύση του φαγητού και αυτό πιθανότατα θα απαιτήσει κάποιες δοκιμές και λάθη. Μερικά γατάκια μπορεί να τα πάνε καλά αν αναμείξετε κάποια κονσέρβα με φόρμουλα σε ένα μπλέντερ για να φτιάξετε ένα πιο αραιό υγρό. Άλλα γατάκια μπορεί να είναι καλύτερα με χυλό που έχει τη συνοχή του πλιγούρι βρώμης - επομένως μην φοβάστε να πειραματιστείτε.

Τελικά, μπορείτε να τοποθετήσετε το χυλό σε ένα μπολ γάτας με χαμηλές πλευρές και να προετοιμαστείτε για λίγη ακαταστασία! Τα γατάκια που μαθαίνουν να τρώνε φαγητό είναι εξίσου ακατάστατα με τα νήπια που μαθαίνουν να τρέφονται μόνα τους, οπότε βάλτε την εφημερίδα κάτω για να ελαχιστοποιήσετε το χάος.

Τα γατάκια θα περπατήσουν μέσα από το φαγητό τους, θα λερωθούν με το φαγητό τους και θα το πάρουν παντού. Με την πάροδο του χρόνου - οπουδήποτε από μια εβδομάδα έως 10 ημέρες - αυξήστε την ποσότητα κονσερβοποιημένης ή ξηρής τροφής στον πολτό και μειώστε την ποσότητα της φόρμουλας για το γατάκι μέχρι να απογαλακτιστεί τελείως.

Μπορείτε επίσης να προσφέρετε ξηρή τροφή ταυτόχρονα για να αφήσετε το γατάκι να συνηθίσει στην υφή και τη γεύση, αλλά είναι πιθανό ότι το γατάκι θα πάρει το μεγαλύτερο μέρος των θερμίδων του από τον πολτό που φτιάχνετε μέχρι το γατάκι να είναι πλήρως απογαλακτισμένο.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News