Πώς να επιλέξετε την κατάλληλη ξηρά σκύλου και γάτας για υγιή και χαρούμενα κατοικίδια

Η επιλογή της κατάλληλης ξηράς τροφής σκύλου και γάτας, είναι μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που θα πάρετε ως ιδιοκτήτης κατοικίδιου.

Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία, την ευεξία και τη μακροζωία του μικρού σας φίλου.

Οι διαθέσιμες επιλογές της αγοράς είναι πολλές και μπορεί να νιώθετε “μπερδεμένοι”. Γνωρίζουμε όμως πόση σημασία έχει για εσάς η επιλογή της σωστής τροφής. Γι’ αυτό, με τη βοήθεια του online pet shop Pet Supermarket θα δούμε μαζί τι θα χρειαστεί να λάβετε υπόψη σας κατά την επιλογή σας.

Ας ξεκινήσουμε!

Ξηρά τροφή σκύλου και γάτας: Η ηλικία κάνει τη διαφορά

Η ηλικία, όπως και η φυσική δραστηριότητα είναι οι Νο1 παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη, για να μπορέσετε να επιλέξετε τη σωστή τροφή.

AMBROSIA GRAIN FREE ADULT CHICKEN & SALMON

Οι διατροφικές ανάγκες ενός κουταβιού ή μιας μικρής γάτας διαφέρουν από αυτές ενός ενήλικα ή ηλικιωμένου κατοικίδιου. Επιλέξτε μια τροφή που είναι ειδικά σχεδιασμένη για την ηλικιακή ομάδα του κατοικίδιού σας.

ACANA PACIFICA CAT

Επίσης, ένας σκύλος ή μια γάτα με έντονη καθημερινή δραστηριότητα, χρειάζεται μια τροφή με περισσότερες θερμίδες, από ένα κατοικίδιο που είναι λιγότερο δραστήριο.

Δώστε σημασία στα συστατικά

Τα συστατικά που περιέχει κάθε ξηρά τροφή σκύλου ή γάτας, μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, καθώς είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και την υγεία των μυών. Φροντίστε η πρωτεΐνη να προέρχεται από υψηλής ποιότητας πηγές, όπως το κρέας και το ψάρι.

ACANA WILD PRAIRIE CAT

Οι υδατάνθρακες επίσης είναι άλλο ένα σημαντικό συστατικό, καθώς παρέχει ενέργεια. Επιλέξτε μια τροφή με υδατάνθρακες από υγιεινές πηγές, όπως δημητριακά ολικής αλέσεως ή φρούτα και λαχανικά.

Τέλος και τα λιπαρά είναι απαραίτητα, τόσο για την υγεία του δέρματος, όσο και του τριχώματος των μικρών σας φίλων. Επιλέξτε τροφές με υγιή λιπαρά, όπως τα ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα.

Τι πρέπει να αποφύγετε;

Κατά την επιλογή της κατάλληλης ξηράς τροφής, θα πρέπει να αποφύγετε τα τεχνητά πρόσθετα και συντηρητικά τα οποία δεν είναι απαραίτητα και μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία του κατοικίδιου σας.

Προσέξτε επίσης τις ουσίες που μπορεί το κατοικίδιό σας να έχει αλλεργία ή δυσανεξία. Τέλος, οι υδατάνθρακες όπως είπαμε και παραπάνω είναι σημαντικοί, ωστόσο η υψηλή περιεκτικότητα μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία και άλλα προβλήματα υγείας.

Συχνές ερωτήσεις

  1. Πόση τροφή πρέπει να ταΐζω το κατοικίδιό μου;

Η ποσότητα τροφής που χρειάζεται το κατοικίδιό σας εξαρτάται από την ηλικία, τη φυλή, το επίπεδο δραστηριότητας και την υγεία του. Ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα της τροφής ή συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας.

  1. Πώς μπορώ να ξέρω εάν η τροφή που δίνω στο κατοικίδιό μου είναι η κατάλληλη;

Εάν το κατοικίδιό σας έχει υγιές βάρος, λαμπερό τρίχωμα και άφθονη ενέργεια, τότε πιθανότατα η τροφή που του δίνετε είναι η κατάλληλη. Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα, όπως δερματικά προβλήματα, πεπτικά προβλήματα ή αλλαγή στην όρεξη, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας.

Στο online Pet Shop Pet supermarket αλλά και στα φυσικά του καταστήματα, θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για το κατοικίδιό σας!

Μπορείτε να βρείτε τα παραπάνω προϊόντα του άρθρου εδώ:

 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News