5 λόγοι να μην αναβάλλεις το τσεκάπ της γάτας σου στον κτηνίατρο

Ένας από τους στόχους που αξίζει να βάλεις για τη νέα χρονιά.

Κείμενο: Γεωργία Κοντού

Ανάμεσα στις αποφάσεις που παίρνεις για τον εαυτό σου, πάρε και μια που θα ωφελήσει τη γάτα σου: να μην καθυστερείς πλέον τις επισκέψεις της στον κτηνίατρο. Έχεις τουλάχιστον πέντε σοβαρούς λόγους να το κάνεις.

1. Θα εντοπίσεις εγκαίρως δυνητικά επικίνδυνες ασθένειες. Από προβλήματα στα δόντια μέχρι νόσους στα νεφρά και υπερθυρεοειδισμό, είναι μεγάλη η λίστα των παθολογικών καταστάσεων που δεν μπορείς να διακρίνεις εσύ (από τη στιγμή ειδικά που η γάτα σου δεν είναι σε θέση να σε «ενημερώσει» για μη ορατά συμπτώματα). Μια έγκαιρη διάγνωση θα βοηθήσει στη θεραπεία ή τουλάχιστον θα ανεβάσει την ποιότητα και το προσδόκιμο ζωής της.

2. Θα ελέγχεις καλύτερα το βάρος της. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το 58% των γάτων είναι υπέρβαρες ή παχύσαρκες, προβλήματα που συνδέονται με διαβήτη και παθήσεις στα νεφρά και την καρδιά. Ο κτηνίατρος θα σε ενημερώσει αν η γάτα σου πρέπει να αδυνατίσει και πώς θα το πετύχει.

3. Θα κάνει όλα τα απαραίτητα εμβόλια. Ακόμα και αν η γάτα σου δεν κυκλοφορεί εκτός σπιτιού, κάποια κρίνονται σημαντικά για την υγεία της.

4. Θα αντιμετωπίσεις πιθανά προβλήματα της συμπεριφοράς της. Ίσως η γάτα σου να μην παρουσιάζει ιδιαίτερα θέματα συμπεριφοράς, όμως οι συμβουλές του κτηνιάτρου μπορεί να σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις ακόμα και σχετικά ανώδυνες συνήθειές της, όπως το ότι επιμένει να ακονίζει τα νύχια της στα έπιπλα.

5. Θα αναπτύξεις μια πιο ουσιαστική σχέση με τον κτηνίατρο. Θα καταλάβεις καλύτερα αν μπορείς να τον εμπιστεύεσαι και δεν θα διστάσεις να απευθυνθείς σε αυτόν σε περίπτωση, ο μη γένοιτο, κάποιου επείγοντος περιστατικού, όπως ενός σοβαρού τραυματισμού του ζώου.

Διαβάζονται τώρα!

Προσοχή στη διατροφή, το βάρος και την παχυσαρκία των κατοικίδιων ζώων σας

Νέα έρευνα διαπίστωσε αύξηση πάνω από 100% τα τελευταία 10 χρόνια στην…

Μπορώ να μοιραστώ τα ζυμαρικά μου με τον σκύλο μου

Ένα ερώτημα που απασχολεί τους pasta lovers και «γονείς» σκύλων

Οι 7 δημοφιλέστερες ράτσες σκύλων για το 2021

Αγαπημένα σκυλιά που βρίσκονται στα περισσότερα ελληνικά σπίτια κάνοντας…

Ποια φρούτα μπορεί να φάει ο σκύλος σας και πώς τον ωφελούν

Μπορούν να γίνουν πρώτης τάξεως κεράσματα για τον σκύλο και με πολλά θρεπτικά…

Πώς να εκπαιδεύσετε μια μεγαλύτερη γάτα σας να δεχτεί ένα νέο γατάκι στο σπίτι

Ο ερχομός ενός νέου μέλους μπορεί να είναι εύκολος με τη σωστή προετοιμασία

Γιατί το σκυλί μου τρώει τις ακαθαρσίες της γάτας;

Μια συνήθεια που πρέπει να του κόψετε κι ας το βλέπει εκείνο σαν λιχουδιά ή σαν…