Προστάτεψε τη γάτα σου από… το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Πώς πρέπει να αντιδράσεις, αν αναπτυχθεί μεταξύ τους μια σχέση αγάπης-μίσους;

Κείμενο: Γεωργία Καρκάνη

Η γάτα σου δεν βλέπει το χριστουγεννιάτικο δέντρο σαν ένα στολίδι, αλλά σαν ένα τεράστιο ονυχοδρόμιο-λούνα παρκ, φορτωμένο με ατελείωτα παιχνίδια! Δυστυχώς όμως σε κάποιες περιπτώσεις κρύβει και κινδύνους για το κατοικίδιό μας. Ποιοι είναι και πώς θα προστατέψουμε το «ανήσυχο» αιλουροειδές μας;

1. Όταν φέρεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι, άφησέ το αστόλιστο για μια-δυο μέρες. Έτσι, η γάτα σου ίσως εξοικειωθεί μαζί του, παίζοντας με τον κορμό και τα κλαδιά του μέχρι να χορτάσει, και σταματήσει να ασχολείται μέχρι να τοποθετήσεις τις γιρλάντες και τις μπάλες.

2. Μην αφήνεις τη γάτα σου να πίνει από το πιατάκι της γλάστρας. Μπορεί το νερό που συσσωρεύεται εκεί να περιέχει τοξικά για το ζώο φυτοφάρμακα ή, τουλάχιστον, να φιλοξενεί παθογόνα βακτήρια.

3. Στήριξε καλά το δέντρο σου. Εξέτασε ακόμα και την ιδέα να το στερεώσεις στον τοίχο ή την οροφή δένοντάς το. Μπορεί αισθητικά να μην έχεις το τέλειο αποτέλεσμα, αλλά τουλάχιστον έτσι δεν θα υπάρχει κίνδυνος να το ρίξει η γάτα σου κάτω, με τα ακροβατικά της.

4. Μην ξεχνάς να βγάζεις πάντα τα λαμπάκια από την πρίζα όταν λείπεις. Μπορεί να βρεθούν ανάμεσα στα κοφτερά δόντια της, με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας για το ζώο, ακόμα και φωτιάς.

5. Πες «όχι» στις γιρλάντες. Αν η γάτα σου πάνω στο παιχνίδι καταπιεί ένα κομμάτι τους, κινδυνεύει ακόμα και από απόφραξη εντέρου.

6. Προτίμησε άθραυστα στολίδια. Για να μη γίνουν όλα γυαλιά-καρφιά στο σπίτι, επέλεξε ξύλινα και υφασμάτινα αντικείμενα, που δεν κινδυνεύουν να σπάσουν αν βρεθούν στο πάτωμα.

7. Προσπάθησε να βρεις αντιπερισπασμούς για τη γάτα σου. Αγόρασέ της καινούρια παιχνίδια, ένα γατόσπιτο ή ένα ονυχοδρόμιο, που ίσως μονοπωλήσουν την προσοχή της στη διάρκεια των γιορτών. Ή, απλά, τοποθέτησε κάπου στο σπίτι ένα άδειο χαρτονένιο κουτί, που λατρεύουν όλες οι γάτες.

Διαβάζονται τώρα!

Αγαπημένη μου γάτα σου γράφω…

Αστείες, συγκινητικές, πνευματώδεις, τρυφερές, επιστολές προς τις λατρεμένες…

Sianti Gallery x Your Pet - "Art your Pet"

Oμαδική έκθεση με τίτλο " Art Your Pet ", που περιλαμβάνει την παρουσίαση έργων…

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για να προστατέψετε τον σκύλο σας από θερμοπληξία

Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, καλό είναι να έχετε κάποια πράγματα υπόψη σας

Σκύλοι-βοηθοί του διαβήτη μυρίζουν την υπογλυκαιμία και μας προειδοποιούν

Το αγαπημένο σας κατοικίδιο μπορεί να γίνει φύλακας και της υγείας σας

Γιορτή Υιοθεσίας & Fashion Catwalk Με Τη Συνοδεία Σκύλων

Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του μια διαφορετική επίδειξη μόδας που…

Αρέσουν στις γάτες οι αγκαλιές;

Δείτε τι πρέπει να ξέρετε για την έκφραση τρυφερότητας στο κατοικίδιό σας