Μόλις υιοθέτησες γατάκι; Αυτή είναι η λίστα με τα απαραίτητα!

Όλα τα εφόδια που πρέπει να έχεις στο σπίτι για να υποδεχθείς τον καινούριο ένοικο.

Είναι η πρώτη φορά που ετοιμάζεσαι να φέρεις ένα γατάκι στο σπίτι σου; Για να διευκολύνεις την προσαρμογή του, να προετοιμαστείς για κάθε απρόοπτο και να διατηρήσεις το νοικοκυριό σου σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση μετά την άφιξή του, αυτά είναι όλα τα πράγματα που πρέπει να έχεις προμηθευτεί από την πρώτη μέρα:

-Μια αμμολεκάνη γάτας.

-Άμμο/πέλετ για τις ακαθαρσίες της.

-Μπολάκια για νερό και τροφή (πάνω από δύο, ώστε να τα πλένεις και να τα αντικαθιστάς συχνά).

-Τροφή (που θα επιλέξεις μετά από συνεννόηση με τον κτηνίατρο ή τη φιλοζωική από την οποία υιοθέτησες το ζώο, σύμφωνα με την ηλικία και τις ιδιαίτερες ανάγκες του).

-Ένα (τουλάχιστον) ονυχοδρόμιο, μήπως και τη δελεάσεις να ακονίζει τα νύχια της εκεί, αντί για τα έπιπλά σου!

-Παιχνίδια για γάτες, για εκτονώνεται και να μη βαριέται τις ώρες που θα λείπεις από το σπίτι.

-Ένα μαξιλαράκι/κρεβατάκι (αν και πολύ πιθανόν, τελικά, να κάνει στέκι της το δικό σου κρεβάτι).

-Ένα κλουβί μεταφοράς μικρών ζώων.

-Ένα βιβλιάριο υγείας, από το κτηνιατρείο, όπου θα αναγράφονται οι βασικές πληροφορίες του ζώου, τα εμβόλια και οι ημερομηνίες αποπαρασίτωσης.

Προαιρετικά, μπορείς ακόμα να πάρεις:

-Ένα γατόδεντρο, για να σκαρφαλώνει εκεί, αν δεν θέλεις αυτόν το ρόλο να αναλάβουν τα ράφια σου (αν και μπορεί να τον αναλάβουν ούτως ή άλλως). 

-Μια ποτίστρα, για να ανανεώνεται το νερό τις ώρες που θα λείπεις, γιατί οι γάτες μπορεί να προτιμήσουν να πάθουν αφυδάτωση παρά να πιούν «μπαγιάτικο» νερό.

-Γρασίδι για γάτες, σε σπόρους: Το φυτεύεις σε ένα μικρό γλαστράκι και μέσα σε λίγες μέρες έχεις χορταράκι που πολλές γάτες απολαμβάνουν να τρώνε για να διευκολύνεται η πέψη τους και να προστατεύονται από γαστρεντερικά προβλήματα.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News