Εύκολοι τρόποι για να συνδεθείτε με το κατοικίδιο σας!

Μέσα από τη φροντίδα και την αγάπη, ο δεσμός με το ζωάκι σας γίνεται ισχυρός

Το δέσιμο, ο συναισθηματικός δεσμός, με το κατοικίδιό σας είναι το κλειδί για την ανάπτυξη μιας ευτυχισμένης και υγιούς σχέσης μαζί του, η οποία φυσικά έχει πολλά οφέλη. Σε αυτό το άρθρο, συζητάμε μερικούς από τους απλούς αλλά ισχυρούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να δεθείτε με το κατοικίδιό σας.

Αφιερώστε χρόνο παιχνιδιού

Το να αφιερώνετε ποιοτικό χρόνο για να παίξετε με το κατοικίδιό σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε έναν στενότερο δεσμό μαζί του. Το πέταμα της μπάλας, για παράδειγμα, είναι ένα υπέροχο διαδραστικό παιχνίδι για να παίξετε με τον σκύλο σας καθώς απολαμβάνετε ο ένας την παρέα του άλλου. Από την άλλη, μια διασκεδαστική δραστηριότητα κυνηγιού με ένα παιχνίδι με ραβδί είναι μια εξαιρετική εμπειρία για να έρθετε πιο κοντά με τη γάτα σας – απλά πιάστε ένα παιχνίδι με ραβδί και τραβήξτε το για να παίξετε εσείς και η γάτα σας μαζί!

 

Εάν παρατηρήσετε ότι το κατοικίδιο ζώο σας γίνεται λίγο πολύ έντονο στις αντιδράσεις του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, εξασκηθείτε να λέτε ένα σταθερό «όχι» ή τερματίστε το παιχνίδι που παίζετε για να διορθώσετε αυτή τη συμπεριφορά. Ωστόσο, εάν το κατοικίδιό σας ακολουθεί τους κανόνες και τις παραμέτρους ασφάλειας που έχετε καθορίσει για τον χρόνο παιχνιδιού, φροντίστε να το επιβραβεύετε αφήνοντάς το να κερδίζει τακτικά. Αυτό κάνει το παιχνίδι πιο ευχάριστο για εκείνα και τους διδάσκει να εμπιστεύονται ότι θα παίξετε δίκαια.

Ανεξάρτητα από τα παιχνίδια που παίζετε με το κατοικίδιό σας, φροντίστε να του δώσετε την αμέριστη προσοχή σας, καθώς αυτό μπορεί να το κάνει να αισθάνεται σαν ένα ξεχωριστό μέρος της ζωής σας.

pet_kotsovolos_groom

Περιποιηθείτε το απαλά

Η περιποίηση του κατοικίδιου ζώου σας στο σπίτι είναι μια άλλη βασική ευκαιρία σύνδεσης. Χρησιμοποιώντας ένα σταθερό αλλά απαλό χέρι, το κατοικίδιο ζώο σας θα μάθει ότι είναι εντάξει να φροντίζετε το σώμα του, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και κατανόησης. Όσο για εσάς, η περιποίηση του κατοικίδιου ζώου σας μπορεί να είναι μια χαλαρωτική και ικανοποιητική εμπειρία – θα αφιερώσετε περισσότερο χρόνο μαζί του ενώ θα το βοηθήσετε να δείχνει και να αισθάνεται καλύτερα!

Η τακτική περιποίηση επιτρέπει επίσης μια πιο προσεκτική επιθεώρηση του δέρματος και του τριχώματος, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην έγκαιρη ανίχνευση εξογκωμάτων, ή δερματικών προβλημάτων που απαιτούν κτηνιατρική φροντίδα. Για να περιποιηθείτε το κατοικίδιό σας στο σπίτι, ρίξτε μια ματιά στην ποιοτική συλλογή εργαλείων περιποίησης σκύλων και εργαλείων περιποίησης γατών. Τώρα το grooming μπορείτε να το κάνετε οι ίδιοι, εύκολα και απλά. Κι αν τα αγαπημένα σας ζωάκια δεν σας αφήνουν να ασχολείστε με τα νύχια τους, τώρα η φροντίδα τους γίνεται παιχνιδάκι χάρη σε ένα εξαιρετικά βοηθητικό αξεσουάρ που θα σας λύσει τα χέρια και τα κατοικίδιά σας θα λατρέψουν.

Πώς να το επιβραβεύετε

Το να επαινείτε το κατοικίδιό σας για την καλή συμπεριφορά είναι ένα άλλο σημαντικό μέρος του δεσμού, καθώς του διδάσκει σημαντικά όρια δείχνοντάς του τι είναι και τι δεν είναι αποδεκτό. Μπορείτε να ανταμείψετε το κατοικίδιό σας για πράγματα όπως να δίνει πίσω παιχνίδια, να τρέχει πίσω κοντά σας στο πάρκο, να χαλαρώνει ήσυχα, να μην ξύνει τα έπιπλα και να έρχεται όταν το καλείτε. Οι ανταμοιβές μπορεί να περιλαμβάνουν λιχουδιές έπαινο, χάιδεμα ή ένα αγαπημένο παιχνίδι τους.

pet_kotsovolos_clean

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Κι ενώ όσοι έχουν ζωάκι τα γιορτάζουν κάθε μέρα και τα αγαπάνε, στις 4 Οκτωβρίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων έχουν έναν λόγο παραπάνω. Επίσης είναι μια καλή μέρα για ένα «δωράκι» που θα μπορείτε να απολαύσετε τόσο εσείς όσο και οι τετράποδοι φίλοι σας. Κάθε χρόνο, στις 4 Οκτωβρίου, γιορτάζουμε όλα εκείνα τα πλάσματα που ζουν ανάμεσά μας, είτε μαζί μας μέσα στο σπίτι, είτε στην άγρια φύση. Έτσι, γιορτάζουν αυτή την ημέρα και στον Κωτσόβολο!

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, διατηρούν τη συνεργασία τους με τον φορέα DOGS’ VOICE, την PURINA και τη BLACK+DECKER. Τι σημαίνει αυτό για εσάς; Με κάθε αγορά σκούπας, η Black & Decker προσφέρει 10€ στο Dog’s Voice και η Purina προσφέρει 1 κιλό τροφή στο Dog’s Voice ενώ εσείς αγοράζετε το προϊόν με 25% όφελος.

Ο Κωτσόβολος τιμά τα ζωάκια όχι μόνο την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, αλλά και κάθε ημέρα καθώς προσφέρει σε όσους έχουν κατοικίδιο μία πλειάδα επιλογών για να καλύψετε διάφορες καθημερινές ανάγκες… τόσο του τετράποδου φίλου σας όσο και τις δικές σας για μια «Καλύτερη ζωή, μαζί»!

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News