Ο σκύλος σου σού κοστίζει; ΕΤΣΙ θα κάνεις οικονομία

Τα ζωάκια πολύ αγάπησαν, τα έξοδα (τους) ουδείς.

Είτε έχεις κατοικίδιο είτε σκέφτεσαι να αποκτήσεις είναι λογικό να σκέφτεσαι τα επιπλέον έξοδα. Μάλιστα, σύμφωνα με νέα στοιχεία, φαίνεται ότι ο μέσος φιλόζωος ιδιοκτήτης ξοδεύει περίπου 4.500€€ το χρόνο για την υγεία και την ευεξία του αγαπημένου του κατοικίδιου. Για να μπει το χρήμα εμπόδιο στη σχέση σου με το λατρεμένο σου ζωάκι, σου παρουσιάζουμε 2 έξυπνους τρόπους για να κάνεις οικονομία. Ακόμα καλύτερα: φέρουν την σφραγίδα των ειδικών!

Διάλεξε την κατάλληλη ράτσα. Κι εννοούμε για τα budget σου. Αν λοιπόν, σκέφτεσαι να γίνεις ο νέος περήφανος φροντιστής ενός σκύλου. «Μερικές ράτσες αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα υγείας εξαιτίας των γονιδίων τους. Ως εκ τούτου, μπορεί να κοστίσουν κάτι παραπάνω στους ιδιοκτήτες τους», συμβουλεύει η Jennifer Welser, κτηνίατρος στην Κλινική Blue Pearl. Θέλεις (απτά) παραδείγματα; Τα μπουλντόγκ έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν αλλεργίες, ενώ τα λαμπραντόρ αντιμετωπίζουν συχνά ορθοπεδικές δυσπλασίες. 

Πέρασέ το από τακτικές εξετάσεις. Είναι λογικό να απορείς με αυτή τη συμβουλή μιας και κάθε επίσκεψη στον κτηνίατρο… κοστίζει. Ωστόσο, υποβάλλωντας τον σκύλο σου σε εξετάσεις ρουτίνας σε τακτικά διαστήματα μπορείς αν προλάβεις τυχόν προβλήματα υγείας σε πρώιμο στάδιο (π.χ. ογκίδια, μελανώματα). Έτσι, λοιπόν όχι μόνο θα βάλεις στοπ στην (κακή) εξέλιξή τους αλλά θα γλιτώσεις και τα έξοδα που συνεπάγεται η άμεση θεραπεία τους.
 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News