Να πώς θα προστατέψεις στον σκύλο σου από το κρύο

3 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις τον καλύτερό σου φίλο ζεστό όταν ο χειμώνας έρχεται.

Κείμενο: Φύλλις Νικολάου

Ναι, μπορεί το κρύο στη χώρα μας να μην είναι αυτό που θα αποκαλούσαμε πολικό, ωστόσο είναι γεγονός ότι όσο οδεύουμε προς τον χειμώνα, η θερμοκρασία αρχίζει να κάνει χαμηλές πτήσεις. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την υγρασία που αποτελεί χαρακτηριστικό του ελληνικου κλίματος,  είναι γεγονός ότι το σκυλάκι σου – ακριβώς όπως και εσύ- πρέπει να προετοιμαστεί για τις κρύες ημέρες και νύχτες του χειμώνα που έρχεται. Για να το προστατέψεις λοιπόν από το κρύο και την υγρασία, δεν έχεις παρά να διαβάσεις τις παρακάτω συμβουλές.

#1. Ταξίδι στην ενδοχώρα. Μπορεί το σκυλάκι σου περνά πολύ χρόνο στην αυλή ή την βεράντα του σπιτιού σου, ωστόσο όταν ο υδράργυρος πέφτει χαμηλά καλό είναι να μεταφέρεις το ίδιο και το σπιτάκι σου σε εσωτερικό χώρο. Και αυτό γιατί το –λιγότερο ή περισσότερο- πλούσιο τρίχωμά του ενδέχεται να μη μπορεί να το προστατέψει από τυχόν κρυοπαγήματα.  Αυτή η προσωρινή μεταφορά στέγης κρίνεται απαραίτητη ειδικά τις κρύες νύχτες όποτε και η θερμοκρασία είναι συνήθως χαμηλότερη. Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, βέβαια, καλό είναι να διατηρείς το σπιτάκι του αγαπημένου σου κατοικίδιου ζεστό και στεγνό καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα.

#2. Σύστημα κάλυψης. Η σημαντικότερη απειλή από την οποία καλείσαι να προστατέψεις το σκύλο σου κατά τη διάρκεια ενός κρύου χειμώνα δεν είναι άλλο από τα κρυοπαγήματα. Ποιες είναι οι πιο ευάλωτες περιοχές; Η ουρά, τα αυτιά και τα πέλματά του. Η βασική ένδειξη του κρυοπαγήματος υποδεικνεύεται από το δέρμα του, το οποίο γίνεται πιο χλωρό και παίρνει ένα μπλε χρώμα. Για να το προστατέψεις, δεν έχεις παρά να του φοράς ειδικά μποτάκια και σκουφάκια όταν τον βγάζεις βόλτα ή όταν τον αφήνεις ελεύθερο στην αυλή και τη βεράντα του σπιτιού σου.

#3. Προσοχή, πάγος! Τις ημέρες που κάνει κρύο, φρόντισε να ελέγχεις και να του αλλάζει κάθε πρωί το δοχείο από το οποίο το σκυλάκι σου πίνει νερό. Για ποιο λόγο; Μπορεί το κρύο να έχει παγώσει την επιφάνειά του κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σχετικά θέματα

Γιατί να προσθέσεις ελαιόλαδο στη διατροφή του σκύλου σου

Αν δεν το κάνεις ήδη, σου αναδεικνύουμε τα σημαντικότερα οφέλη

Ιδρώνουν τα σκυλιά;

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον ιδρώτα και για το πώς διαχειρίζεται ο σκύλος…

Διαβάζονται τώρα!

Βασίλισσες του ύπνου: Οι γάτες μπορούν να κοιμηθούν οπουδήποτε!

Και το αποδεικνύει περίτρανα ο φωτογραφικός φακός που τις συνέλαβε!

Τι μπορεί να καταλάβει ο σκύλος σας μυρίζοντάς σας

Πληροφορίες για τη διάθεση, την υγεία σας αλλά και το πού ήσασταν - η μύτη του…

O Bob η διάσημη αδέσποτη γάτα του πρώην άστεγου James Bowen πεθαίνει από ατύχημα

Έχοντας ζήσει 14 γεμάτα χρόνια, τα τελευταία δίνοντας έμπνευση για βιβλία και…

Γιατί να προσθέσεις ελαιόλαδο στη διατροφή του σκύλου σου

Αν δεν το κάνεις ήδη, σου αναδεικνύουμε τα σημαντικότερα οφέλη

Ξέρετε άραγε γιατί ζυμώνουν οι γάτες;

Ρίχνουμε φως σε μία από τις πιο ιδιαίτερες γατίσιες συμπεριφορές

Ιδρώνουν τα σκυλιά;

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον ιδρώτα και για το πώς διαχειρίζεται ο σκύλος…