Γιατί ΔΕΝ πρέπει να κουρεύεις το σκύλο σου γουλί

Μην βιαστείς να πας σε groomer πριν ενημερωθείς!

Ήρθε η Άνοιξη και το πιο πιθανό είναι ότι δυσκολεύεσαι λίγο περισσότερο με τις τρίχες που αφήνει ο σκύλος σου σε κάθε γωνία του σπιτιού σου. Είναι λογικό, αφού τέτοια εποχή ο τετράποδος φίλος σου αλλάζει τρίχωμα και πρέπει να τρέχεις από πίσω του με τη σκούπα.

Όμως, θα πρέπει να το σκεφτείς πολύ καλά πριν πάρεις την απόφαση να τον κουρέψεις με την ψιλή. Κι αυτό γιατί τα περισσότερα σκυλιά δεν ζεσταίνονται από το τρίχωμά τους, με εξαίρεση ίσως σκυλιά όπως τα Χάσκι που είναι για πιο παγωμένα, έως και αρκτικά, κλίματα.

Στην πραγματικότητα, τα σκυλιά δεν έχουν ανάγκη από κούρεμα και η λύση για να περιορίσεις τις τρίχες που καταλαμβάνουν το σπίτι σου είναι το καθημερινό βούρτσισμα. Το τρίχωμα είναι για τους περισσότερους σκύλους ότι είναι για εμάς στον ήλιο το καπέλο και το αντιηλιακό, ένας φυσικός τρόπος δηλαδή να προστατευτεί από τον ήλιο.

Ακόμα και το λαχάνιασμα του, που μπορεί να σε κάνει να πιστέψεις ότι ζεσταίνεται υπερβολικά για αυτό χρειάζεται κούρεμα, είναι ο φυσικός τρόπος του σκύλου σου να δροσιστεί, αφού δεν έχει ιδρωτοποιούς αδένες παρά μόνο στα πατουσάκια του. 

Αν, παρόλα αυτά, επιλέξεις να κουρέψεις με την ψιλή τον τετράποδο φίλο σου, πρέπει να ξέρεις ότι θα πρέπει να του βάζεις αντιηλιακό όταν βγαίνει έξω από το σπίτι, ειδικά αν έχει λευκό τρίχωμα και άσπρο δέρμα. 

Παράλληλα, θα είναι ανυπεράσπιστο στα τσιμπήματα κουνουπιών και της σκνίπας που προκαλεί Καλαζάαρ. Για αυτό θα πρέπει κάθε φορά που βγαίνει έξω, κυρίως το βράδυ που είναι η «ώρα αιχμής», να χρησιμοποιείς εντομοαπωθητικά, όπως σπρέι με σιτρονέλα.

Για αυτό σκέψου το καλύτερα πριν τον πας για ολική μεταμόρφωση, καθώς είναι σημαντικό, εκτός από εσένα, να αισθάνεται και ο σκύλος σου καλά!

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News