Έτσι θα προστατεύσεις τη στοματική υγεία του σκύλου σου!

Είναι εξίσου σημαντική με τη δική μας. Ακολούθησε λοιπόν τις παρακάτω συμβουλές.

Όπως είναι βασική προϋπόθεση για εμάς να βουρτσίζουμε καθημερινά τα δόντια μας ώστε να προστατευτούμε από προβλήματα όπως η πλάκα και η τερηδόνα, το ίδιο ισχύει και με το σκύλο μας. Διάβασε λοιπόν τους βασικούς κανόνες στοματικής υγιεινής του τριχωτού φίλου σου και μάθε πώς θα τον προφυλάξεις από τον πόνο αλλά και από σοβαρές ασθένειες.

dog_teeth2.jpgΒούρτσιζε καθημερινά τα δόντια του


Μπορεί στην αρχή να δυσκολευτείς, αλλά με αρκετή προσπάθεια και υπομονή θα καταφέρεις να κάνεις αυτή τη δραστηριότητα ευχάριστη και για τους δυο σας. Θα χρειαστείς μια οδοντόβουρτσα, αλλά και μια οδοντόκρεμα για σκύλους. Αρχικά, άφησέ τον να τις μυρίσει ώστε να εξοικειωθεί μαζί τους και να τις δεχτεί πιο εύκολα. Ξεκίνησε το βούρτσισμα των δοντιών του με αργές κινήσεις, αυξάνοντας το ρυθμό σταδιακά καθώς εκείνος αρχίζει να νιώθει πιο άνετα με τη διαδικασία. Επίσης: ποτέ δεν είναι αργά. Μπορείς να αρχίσεις την καθημερινή οδοντική φροντίδα ακόμα και αν ο σκύλος σου είναι ενήλικος.

dogteeth.jpg


Δώσε προσοχή στη δυσάρεστη αναπνοή


Αποτελεί ένδειξη ότι ο φίλος σου πιθανόν να υποφέρει από κάποιο πρόβλημα στα δόντια, καθώς συνήθως η άσχημη αναπνοή προκύπτει από τη συσσώρευση βακτηρίων στο στόμα, τους πνεύμονες ή το στομάχι. Η δυσάρεστη αναπνοή δεν είναι φυσιολογική για τους σκύλους και σχεδόν πάντα αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη ουλίτιδας - η δε αιμορραγία ή η φλεγμονή των ούλων (κόκκινα ή πρησμένα ούλα) αποτελεί επίσης βασική ένδειξή της. Αν αυτό το σύμπτωμα επιμένει, πήγαινέ τον για ένα τσεκάπ στον κτηνίατρο.

dog_teeth.jpg 

Μην αμελείς τα τακτικά τσεκάπ


Σε μια επίσκεψη ρουτίνας ο κτηνίατρος θα εξετάσει μεταξύ άλλων το στόμα του σκύλου και αν παρατηρήσει σημάδια όπως δυσάρεστη αναπνοή, κίτρινα ή καφέ δόντια, ούλα που αιμορραγούν κ.λπ., θα τα διερευνήσει περαιτέρω και θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Κάνε του δώρο παιχνίδια και λιχουδιές οδοντικής υγιεινής


Είναι ειδικά σχεδιασμένα να προάγουν την υγεία των δοντιών του σκύλου. Μπορείς να προσφέρεις στο σκύλο σου καθημερινά ένα Pedigree® Dentastix™, το οποίο έχει μοναδική γεύση και είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι μπορεί να μειώσει το σχηματισμό της πέτρας έως και 80% (όταν χρησιμοποιείται καθημερινά), διατηρώντας τα δόντια και τα ούλα υγιή. Μάλιστα, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λιπαρά. 

 

pedigree2.jpgΠώς λειτουργεί; Το Pedigree® Dentastix™ διαθέτει το μοναδικό σχήμα ‘X’ και την ειδική λειαντική υφή, ενώ τα ειδικά ενεργά συστατικά του συνδέονται με το ασβέστιο στο σάλιο, καθιστώντας την πλάκα μαλακότερη και κάνοντας ευκολότερη τη διαδικασία αφαίρεσής της. Το Pedigree® Dentastix™ είναι νόστιμο και απολαυστικό και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λιπαρά.

dentastix2.jpgΦέτος, είναι η 10η συνεχόμενη χρονιά που το Pedigree® πραγματοποιεί τον «Μήνα Στοματικής Φροντίδας Pedigree® Dentastix™», προσφέροντας δωρεάν στοματικό έλεγχο σε όλους τους σκύλους, σε συνεργασία με πάνω από 300 κτηνίατρους σε όλη την Ελλάδα. Αυτό τον μήνα, μάλιστα, από 1η έως 30 Ιουνίου 2017, μπορείς να εντοπίσεις τα πλησιέστερα σε εσένα συνεργαζόμενα κτηνιατρεία, μέσω της ειδικής εφαρμογής στη σελίδα Pedigree Greece στο Facebook, να προσφέρεις στο κατοικίδιό σου δωρεάν έλεγχο της στοματικής του υγείας, να ενημερωθείς για τη σημασία της υγιεινής του στόματος, αλλά και να λάβεις πρακτικές οδηγίες για τη στοματική φροντίδα του σκύλου σου. Κλείνοντας ραντεβού μέσα από την ειδική εφαρμογή, μπορείς επιπλέον να λάβεις συμμετοχή σε ένα μοναδικό διαγωνισμό όπου ανεβάζοντας μία φωτογραφία του σκύλου σου μπαίνεις στην κλήρωση, στην οποία 10 τυχεροί θα κερδίσουν έναν δωρεάν οδοντικό καθαρισμό σκύλων και τα Dentastix™ ενός χρόνου. Τα δώρα όμως δεν τελειώνουν εδώ, αφού στην σελίδα της Pedigree® στο Facebook θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός «Μάντεψε ποιος», μέσα από τον οποίο το κοινό καλείται να ανακαλύψει τον διάσημο «σκυλομπαμπά» ή «σκυλομαμά» της φωτογραφίας και να διεκδικήσει τα Dentastix™ του μήνα. 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News