Τροφές που αγαπούν οι σκύλοι και δανείζονται από τη διατροφή μας…

Μερικές γεύσεις θα δείτε ότι ξετρελαίνουν και ωφελούν τους δυο σας!

Μπορούν τα σκυλιά να τρώνε ό,τι τρώτε κι εσείς; Μήλα, σολομό, αυγά, λιναρόσπορο, γιαούρτι ... είναι μερικά από τα τρόφιμα των ανθρώπων που είναι ασφαλή για το σκυλί σας να φάει. Ως υπεύθυνος και ενημερωμένος φίλος του σκύλου, ίσως γνωρίζετε ότι πάρα πολύ «φαγητό ανθρώπων» μπορεί να κάνει το σκύλο σας άρρωστο ή υπέρβαρο, αλλά υπάρχουν μερικές ανθρώπινες τροφές που μπορούν να προστεθούν με ασφάλεια στα γεύματα του σκυλιού σας με μέτρο για να δώσουν μια θρεπτική ώθηση στο γεύμα του. Απλά θυμηθείτε: οποιεσδήποτε προσθήκες στα γεύματα του σκύλου σας δεν πρέπει να περιλαμβάνουν περισσότερο από το 25% της εβδομαδιαίας θερμιδικής ποσότητας.

1. Το γιαούρτι είναι μια καλή πηγή ασβεστίου και πρωτεΐνης. Όταν επιλέγετε γιαούρτι, προτιμήστε ένα που έχει ζωντανά ενεργά βακτηρίδια και δεν περιέχει σάκχαρα ή τεχνητά γλυκαντικά. Τα ενεργά βακτήρια μπορεί να λειτουργούν ως προβιοτικά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει γιαούρτι χωρίς λίπος, αλλά όχι ένα που περιέχει υποκατάστατα λίπους. Το κατεψυγμένο γιαούρτι είναι μια ωραία θερινή θεραπεία για σκύλους.

Vintage-dog-food-with-cute-dog-750x500.jpg

2. Ο σπόρος λιναριού είναι μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα λιπαρά οξέα που είναι ωφέλιμα για το δέρμα και τη γούνα του. Οι σπόροι λιναριού μπορούν επίσης να προστεθούν στη διατροφή του σκύλου σας ως πηγή ινών. Το έλαιο λιναριού είναι μια πιο συμπυκνωμένη μορφή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων χωρίς την ίνα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει το λάδι ή τους σπόρους στο ψυγείο σε αεροστεγές σκοτεινό δοχείο.

3. Ο σολομός είναι ένα λιπαρό ψάρι που αποτελεί επίσης μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Αυτά τα λίπη υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορούν να είναι ευεργετικά για την υγεία του δέρματος και του τριχώματος. Υπάρχουν επίσης κάποιες ενδείξεις ότι μπορεί να ωφελήσουν τα σκυλιά με αλλεργίες. Μπορείτε να ταΐσετε λάδι σολομού ή φιλέτο σολομού. Εάν τρώτε σολομό, βεβαιωθείτε ότι είναι μαγειρεμένο πριν το σερβίρετε, καθώς ο ακατέργαστος σολομός μπορεί να μεταφέρει ένα παράσιτο που μπορεί να κάνει το σκυλί σας άρρωστο.

dog-eating-apple.jpg

4. Τα αυγά είναι μια μεγάλη πηγή πολύ εύπεπτων πρωτεϊνών, ριβοφλαβίνης και σεληνίου. Για μερικά σκυλιά που είναι επιρρεπή σε πεπτικές διαταραχές, τα αυγά μπορούν να τους δώσουν λίγο πρωτεϊνική ώθηση. Η προσθήκη αυγών στο φαγητό του σκύλου σας είναι μια υγιεινή θεραπεία. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μαγειρεμένα ολόκληρα αυγά, καθώς τα ωμά ασπράδια αυγών μπορούν να προκαλέσουν ανεπάρκεια βιοτίνης. Εάν είστε στο στάδιο εκπαίδευσης με το σκύλο σας, σκεφτείτε να πάρετε μαγειρεμένα αυγά στην επόμενη εκπαιδευτική βόλτα σας.

5. Τα μήλα είναι θαυμάσιες τραγανές λιχουδιές για το σκύλο σας. Τα μήλα με τη φλούδα είναι γεμάτα φυτικά χημικά (φυτοθρεπτικά συστατικά) τα οποία πιστεύεται ότι προστατεύουν από κάποιους τύπους καρκίνου στους ανθρώπους. Αποτελούν πηγή βιταμινών Α και C και ινών. Ωστόσο, οι σπόροι του φρούτου περιέχουν κυανίδιο, οπότε δεν πρέπει να τους επιτρέπετε να τρώνε τον πυρήνα. Αν και τα αποτελέσματα μερικών σπόρων μήλων πιθανότατα δεν θα βλάψουν το σκυλί σας, τα επιβλαβή αποτελέσματα μπορούν να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου, αν τα αφήνετε να τρώνε σπόρους μήλου τακτικά. Για να τροφοδοτείτε με ασφάλεια τα μήλα, κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σπόροι στα κομμάτια που δίνετε στο σκύλο σας. Μια άλλη καλή ιδέα είναι να ξεκινήσετε σε μικρές ποσότητες, ώστε το σκυλί σας να μπορεί να συνηθίσει σε ένα νέο συστατικό στη διατροφή του.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News