Έρχεται το πρώτο μουσικό άλμπουμ για γάτες!

Είναι ειδικά σχεδιασμένο για να τις χαλαρώνει.

Σύντομα κάθε φορά που η γάτα σου θα τσιτώνει και θα αρχίζει να τρέχει πέρα δώθε στο σπίτι σαν τρελή καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά της, θα ξέρεις τι να κάνεις: Θα βάζεις μουσική και θα την κάνεις αυτομάτως να χαλαρώνει. Και όχι όποια κι όποια μουσική, αλλά το πρώτο άλμπουμ για γάτες. Γιατί όπως ανακοίνωσε η Guardian, ένας καθηγητής μουσικής στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, ο τσελίστας David Teie, ετοιμάζεται να λανσάρει μια συλλογή συνθέσεων για αιλουροειδή σε συνεργασία με τη Universal Music.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, το άλμπουμ θα συνδυάζει ήχους που ηρεμούν τις γάτες (όπως γουργουρίσματα) με το τσέλο του Teie το οποίο θα συνοδεύουν μουσικοί της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας των ΗΠΑ. Η ιδέα βασίστηκε σε μια μελέτη που διεξήγαγε ο Teie πέρυσι σε συνεργασία με άλλους ειδικούς, όπου διαπίστωσε ότι οι γάτες δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για μελωδίες που δημιουργήθηκαν ειδικά για εκείνες.

Μάλιστα, για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την παραγωγή του άλμπουμ παρουσίασε το πρότζεκτ του στο Kickstarter και όχι μόνο κατάφερε να πιάσει το στόχο των 20.000 δολαρίων, αλλά συγκέντρωσε το δεκαπλάσιο ποσό!

«Αν το καλοσκεφτείς, είναι ανόητο να πιστεύουμε ότι μόνο ένα είδος στον πλανήτη μπορεί να έχει τη δική του μουσική», σχολιάζει ο Teie. 

www.musicforcats.com
 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News