Με αυτό το παιχνίδι θα ενθουσιάσεις τη γατούλα σου!

Εγγυημένη διασκέδαση για... όλη την οικογένεια.

Πώς θα βοηθήσεις τη γάτα σου να διασκεδάσει, αν ζει σε διαμέρισμα; Η ειδική στη συμπεριφορά της γάτας και συγγραφέας πολλών σχετικών βιβλίων Pam Johnson Bennett προτείνει να παίξεις μαζί της με τρόπο που μιμείται τη διαδικασία του κυνηγιού.

-Χρησιμοποίησε ένα ειδικό παιχνίδι για γάτες, ιδανικά κάποιο που συνδυάζει ένα καλάμι με κλωστή και κάποιο χνουδωτό ζωάκι στην άκρη, π.χ. ένα ψεύτικο ποντίκι, ή ένα φτερό. Αλλά ακόμα και μια μεγάλη κορδέλα μπορεί να κάνει άνετα τη δουλειά της.

-Κράτα το παιχνίδι σε αρκετά μεγάλη απόσταση από τη γάτα ώστε να την παρακινήσεις να το κυνηγήσει και αρκετά κοντινή ώστε να μην την αποθαρρύνεις. Σύρε το παιχνίδι πάνω από το ονυχοδρόμιό της, τους καναπέδες και τις γωνίες του δωματίου. Μετακίνησε το παιχνίδι έτσι ώστε να την ενθαρρύνεις να κάνει αλματάκια και ελιγμούς. Στο τέλος, άφησέ τη να το πιάσει και να παίξει για λίγο μαζί του και κέρασέ τη μια λιχουδιά για επιβράβευση.

-Προσάρμοσε την ένταση και τη διάρκεια του παιχνιδιού στην ηλικία και την κατάσταση της υγείας της. Δύο φορές παιχνίδι την ημέρα είναι ΟΚ– αλλά αν προλαβαίνεις να παίξεις μαζί της και περισσότερο, ακόμα καλύτερα.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News