Αυτά τα παιχνίδια είναι επικίνδυνα για τη γάτα σου

Δώσε προσοχή!

Οι γάτες, όπως και τα μικρά παιδιά, φαίνεται να ελκύονται από τον κίνδυνο. Όμως όσο ενθουσιασμένο κι αν δείχνει το ζωάκι σου την ώρα που παίζει π.χ. με μια πινέζα, υπάρχουν κάποια αντικείμενα που πρέπει αμέσως να απομακρύνεις από κοντά του. Θα τα αναγνωρίσεις από τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Είναι υπερβολικά μικρά: Σε αυτή την περίπτωση, το ζώο κινδυνεύει να τα καταπιεί. Μερικά κοινά παραδείγματα είναι τα λαστιχάκια μαλλιών και τα πλαστικά καπάκια μπουκαλιών. Άλλα αντικείμενα είναι και τοξικά, όπως οι μπαταρίες και αρκετά από τα χάπια που καταναλώνει ο άνθρωπος.

Διαλύονται εύκολα: Ακόμα και παιχνίδια για γάτες μπορεί να είναι κακοφτιαγμένα με αποτέλεσμα, π.χ. την ώρα που παίζει το ζώο, να ξεκολλήσει μια ουρά του ψεύτικου ποντικού και να την καταπιεί. Ακόμη, αν ένα «φτηνιάρικο» παιχνίδι έχει γέμιση από μπαλάκια φελιζόλ ή άλλο εύθραυστο ή μικρό σε μέγεθος υλικό, επίσης το γατάκι μπορεί να το ανοίξει και να καταπιεί το περιεχόμενό του με κίνδυνο να πνιγεί.

Είναι μυτερά: Ακόμα και ένα καλαμάκι μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο για το γατάκι σου στα δόντια του. Και φυσικά κράτησέ το μακριά από καρφίτσες και βελόνες.

Περιέχει νήματα ή κλωστές: Μια κλασική εικόνα δείχνει ένα γατάκι να παίζει με μια μπάλα μαλλιού για πλέξιμο. Στην πραγματικότητα, αυτό το φαινομενικά αθώο στιγμιότυπο κρύβει κινδύνους. Γιατί ένα νήμα ή μια κορδέλα όχι μόνο μπορεί να τυχλιχθεί γύρω από το πόδι ή και το λαιμό του γατιού αλλά επιπλέον, αν γίνει... μεζές, δεν αποκλείεται ακόμη και να περιτυλιχθεί σε κάποιο σημείο του εντέρου. Μπορείς φυσικά να αφήσεις τη γάτα σου να παίζει με κορδέλες και νήματα, αλλά πάντα με την επίβλεψή σου.
  

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News