Το απίστευτο μυστικό που αποκαλύπτει το τρίχωμα της γάτας σου για τον χαρακτήρα της

Κι όμως το φαίνεσθαι μπορεί να προοικονομεί το είναι του λατρεμένου σου κατοικίδιου, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.

Εντάξει, το ξέρεις ήδη: η γάτα σου έχει το δικό της, ξεχωριστό χαρακτήρα. Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια έρχεται να υποστηρίξει ότι μπορείς να καταλάβεις πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις από για την προσωπικότητά της απλά κοιτώντας το τρίχωμά της.

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους, οι Αμερικανοί ειδικοί ζήτησαν από 1.274 ιδιοκτήτες γατών να καταγράψουν τη συμπεριφορά των κατοικιδίων τους κάτω από διαφορετικές συνθήκες: από την καθημερινή βόλτα, τα χάδια μέχρι την επίσκεψη στον γιατρό.

Τι βρήκαν οι ερευνητές; Ότι το χρώμα της γάτας συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με το πόσο επιθετική μπορεί να γίνει. Συγκεκριμένα, οι ασπρόμαυρες, οι γκριζόασπρες και οι γάτες που το τρίχωμά τους περιέχει λευκό είναι ελαφρώς πιο οξύθυμες,  επιθετικές, νευρικές ιδιότροπες. Αντίθετα, οι μονόχρωμες κι εκείνες που μοιάζουν με τίγρεις είναι πιο φιλικές και γλυκές.

Οι ερευνητές τονίζουν φυσικά ότι τα παραπάνω αποτελέσματα δεν είναι απαραίτητα αντιπροσωπευτικά και ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα προκειμένου να καταλήξουν σε μια καλή εξήγηση ως προς τι συμβαίνει αυτό.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News