4 πράγματα που σου λέει η γάτα σου με τα αυτιά της

Η γάτα σου επικοινωνεί μαζί σου με ανορθόδοξους τρόπους αρκεί να μάθεις να την «ακούς».

Στον κόσμο των οικείων σε εμάς τετράποδων, οι σκύλοι φημίζονται για την ακοή τους και οι γάτες για την κοφτερή όρασή τους. Ωστόσο, σε αντίθεση με την κοινή αντίληψη, οι γάτες χρησιμοποιούν πολύ συχνά τα αυτιά τους προκειμένου να επικοινωνήσουν μεταξύ τους αλλά και με τους ιδιοκτήτες τους. Τι εννοούμε με αυτό; Ότι έχει έρθει η ώρα να μάθεις να «αφουγκράζεσαι» τις διαθέσεις της παρακολουθώντας απλά και μόνο τα αυτιά της. Για να το καταφέρεις, συνέχισε να διαβάζεις – παρακάτω σου αποκαλύπτουμε τέσσερα πράγματα που προσπαθεί να σου πει χρησιμοποιώντας τα αυτιά της.

#1. «Είμαι χαρούμενη».  Συνήθως, οι γάτες όταν είναι χαρούμενες και χαλαρές μετακινούν τα αυτά τους σε όρθια θέση με μία ελαφρή κλίση προς τα πίσω, να θέλει να ακούσει ενδιαφέροντες ήχους.

#2. «Είμαι σε επιφυλακή». Όταν τα αυτιά της γάτας σου ακούσουν κάποιο ήχο που εξάπτουν τη φυσική περιέργειά της, ισιώνουν πολύ, πιεζόμενα από τους μυς του μετώπου. Αν τα αυτιά της αρχίσουν να συσπώνται, τότε είναι πιθανό ο συγκεκριμένος ήχος να της προκαλεί άγχος.

#3. «Με ενοχλείς». Δεν της αρέσει αυτό που της λες ή τα χάδια που της κάνεις; Νιώθει πίεση ή άγχος επειδή γνωρίζει καινούριο κόσμο;  Τα αυτιά της γάτα σου υποδηλώνουν τον εκνευρισμό της μέσω μικρών νευρικών συσπάσεων.

#4. «Είμαι σε άμυνα». Όταν η γάτα σου είναι έτοιμη να μπει στο... ριγνκ, προστατεύει τα αυτιά της από τυχόν τραυματισμούς κατεβάζοντάς τα τελείως.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News