Βίντεο: Το χάι τεκ κολάρο που κάνει τη γάτα σου να «μιλάει»

Το εντυπωσιακό αυτό γκάτζετ μεταφράζει τα «νιάου» στη γλώσσα των ανθρώπων, σύμφωνα τουλάχιστον με τους ισχυρισμούς της εταιρείας που το δημιούργησε.

Πόσες φορές έχεις ευχηθεί να μπορούσες να καταλάβεις τι προσπαθεί να σου πει η γάτα σου; Τώρα το ερευνητικό εργαστήριο The Temptations Lab υποστηρίζει ότι έκανε πραγματικότητα την ευχή σου. Πριν από μερικούς μήνες λανσάρισε ένα γκάτζετ, το Catterbox Collar, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας μεταφράζει τα νιαουρίσματα σε ανθρώπινη ομιλία.

Πρόκειται για ένα τρισδιάστατο εκτυπωμένο κολάρο που περιέχει ένα μικρόφωνο και ακουστικά και είναι συμβατό με Bluetooth και wifi. Από τη στιγμή που τοποθετείται στο λαιμό της γάτας σου, αναλύει τους διαφορετικούς ήχους που βγάζει στα νιαουρίσματά της και τους μεταφράζει σε φράσεις. Μπορείς ακόμα και να επιλέξεις φωνή για τη γάτα σου μέσα από την εφαρμογή Catterbox app. 

Φυσικά κανένας δεν γνωρίζει πόσο ακριβείς είναι οι μεταφράσεις του Catterbox, αλλά αν μη τι άλλο η ιδέα ακούγεται διασκεδαστική. Για να μάθεις περισσότερα, παρακολούθησε το παρακάτω βίντεο.

{youtube}zP_Aw9EMB-U{/youtube}
 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News