Είναι καλύτερο να έχω μία ή δύο γάτες;

3 λόγοι για τους οποίους είναι προτιμότερο να… πηγαίνουν δυο-δυο.

Παρόλο που οι γάτες θεωρούνται μοναχικά ζώα, στην πραγματικότητα οι περισσότερες απολαμβάνουν τη συντροφιά άλλων ζώων. Ακόμα και δύο γάτες που δεν μεγάλωσαν μαζί αλλά συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην ενήλικη ζωή τους, μπορεί να εξελιχθούν σταδιακά σε «κολλητές». Αν λοιπόν σκέφτεσαι σοβαρά να υιοθετήσεις και δεύτερη γάτα, διάβασε παρακάτω το γιατί.

1. Δύο γάτες στο ίδιο σπίτι δεν βαριούνται ποτέ. Μια γάτα που μένει πολλές ώρες μόνη της κλεισμένη σε ένα διαμέρισμα αρχίζει να βαριέται, γίνεται νωθρή και μπορεί να υποφέρει ακόμα και από κατάθλιψη ή να αναπτύξει προβλήματα συμπεριφοράς. Αντίθετα, όταν αποκτήσει συγκάτοικο έχει παρέα για παιχνίδι, για grooming και για ύπνο αγκαλιά στον καναπέ.

2. Οι γάτες μαθαίνουν πολλά η μία από την άλλη. Αν αποφασίσεις να υιοθετήσεις γατάκι, το ιδανικό είναι να πάρεις δύο, για να εκτονώνουν μαζί την αστείρευτη ενέργειά τους. Παράλληλα, μέσα από το κοινό τους παιχνίδι παίρνουν πολύτιμα μαθήματα ζωής, αναπτύσσουν τις νοητικές και κινητικές δεξιότητές τους. Και είναι και απίστευτα διασκεδαστικά: πολλά από τα viral βιντεάκια δεν θα είχαν δημιουργηθεί ποτέ αν δεν υπήρχαν τουλάχιστον δύο γατάκια να παίζουν σε ένα σπίτι.

3. Υιοθετώντας μία ακόμα γάτα, σώζεις περισσότερες ζωές. Το ιδανικό θα ήταν να υιοθετήσεις δύο αδερφάκια ή δύο γάτες από το ίδιο καταφύγιο ζώων, που είναι ήδη δεμένες μεταξύ τους. Αλλά ακόμα και αν έχεις ήδη μία γάτα και αποφασίζεις να πάρεις δεύτερη, σταδιακά θα συνηθίσουν η μία την άλλη και, με λίγη τύχη, θα γίνουν φίλες.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News