6 σημάδια ότι η γάτα σου σε αγαπάει

Ακόμα και αν κάποιες φορές το παίζει δύσκολη, κατά βάθος τρέφει αισθήματα για εσένα.

Συνήθως οι γάτες δεν είναι τόσο εκφραστικές όσο τα σκυλιά. Κάποιες φορές μάλιστα δείχνουν απόμακρες, ίσως και αδιάφορες. Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό της δικής σου; Οι παρακάτω συμπεριφορές μαρτυρούν ότι νιώθει δεμένη μαζί σου, έστω κι αν προσπαθεί να το κρύψει.

Σου τρίβεται. Ακόμα και αν σε ακουμπάει με το κεφάλι ή τη μουσούδα της μόνο για μια στιγμή, αυτή είναι μια χειρονομία εμπιστοσύνης και τρυφερότητας. 

Σε «ζυμώνει» με τα πατουσάκια της. Είναι μια συμπεριφορά που υιοθετεί από την εποχή ακόμη που είναι γατάκι, για να διεγείρει την παραγωγή μητρικού γάλακτος κατά το θηλασμό. Πολλές γάτες διατηρούν αυτή τη συνήθεια και μετά την ενηλικίωσή τους, για να δείξουν ικανοποίηση.

Σε πλησιάζει με την ουρά σηκωμένη. Έτσι σού δείχνει εμπιστοσύνη και ενδιαφέρον. Προσοχή όμως: Αν κουνάει την ουρά της γρήγορα και νευρικά, ίσως είναι εκνευρισμένη, οπότε δεν θα θέλει πολλά-πολλά.

Γουργουρίζει. Μια από τις πιο κοινές εκδηλώσεις αγάπης από τη γάτα σου, το γουργουρητό είναι το απόλυτο σημάδι ικανοποίησης. Αν λοιπόν γουργουρίζει ενώ βρίσκεται κοντά σου, αυτό σημαίνει ότι σε εμπιστεύεται, έχει χαλαρώσει και περιμένει να τη χαϊδέψεις (ή να συνεχίσεις να το κάνεις).

Προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή σου. Δεν έχει σημασία αν γλείφει τα μαλλιά σου ενώ κοιμάσαι ή αν σκαρφαλώνει στην αγκαλιά σου την ώρα που προσπαθείς να δουλέψεις στο laptop. Οποιοσδήποτε τέτοιος αντιπερισπασμός σημαίνει ότι επιζητά την παρέα και την τρυφερότητά σου.

Σου φέρνει δώρα. Ένα νεκρό ποντίκι στο κατώφλι σου ίσως να είναι το τελευταίο πράγμα που να ήθελες να συναντήσεις, ωστόσο με αυτό τον τρόπο η γάτα σου δείχνει ότι ενδιαφέρεται τόσο για σένα, ώστε είναι πρόθυμη να μοιραστεί μαζί σου το πολύτιμο θήραμά της. 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News