Γιατί η γάτα μου στέκεται όρθια στα πίσω πόδια;

Αυτά είναι τα κίνητρα πίσω από τα ακροβατικά της.

Ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους μια γάτα μπορεί να σταθεί όρθια στα πίσω πόδια της, ίσως ακόμη και να περπατήσει σαν άνθρωπος; 

Προσπαθεί να αποθαρρύνει τους εχθρούς της. Όσο χαριτωμένο κι αν σου φαίνεται το θέαμα, σε κάποιες περιπτώσεις σηκώνεται όρθια στα πίσω πόδια για να προστατέψει τον εαυτό της: να φάνει όσο μεγαλύτερη γίνεται και να τρομάξει τους θηρευτές της.

«Ζητιανεύει» ένα χάδι στο κεφάλι. Στον ειρηνικό κόσμο της μέσης οικόσιτης γάτας, ο συχνότερος λόγος για τον οποίο σηκώνεται όρθια είναι για να τριφτεί στο χέρι σου και να σου αποσπάσει ένα, τουλάχιστον, χάδι.

Έχει βάλει στο μάτι μια λιχουδιά. Ακόμα και οι πιο συγκρατημένες γάτες μπορεί να γίνουν... ζώα του τσίρκου για να κερδίσουν ένα treat.

Ανήκει στη ράτσα Munchkin. Οι Munchkin έχουν κοντά και παχουλά ποδαράκια, λόγω μιας γενετικής μετάλλαξης. Εξαιτίας της κατασκευής τους (έχουν το κέντρο βάρους πίσω), τους βολεύει να στέκονται συχνά στα πίσω πόδια.

Κάποιες γάτες με ειδικές ανάγκες στέκονται μόνο στα πίσω πόδια. Οι αποκαλούμενες και γάτες καγκουρό, έχουν τραβήξει την προσοχή των social media. Όπως η Lil Bunny Soux Roux, που γεννήθηκε χωρίς μπροστινά πόδια και έχει αναδειχθεί σε σταρ του Instagram. 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News