Ο σκύλος μου καταστρέφει το σπίτι, τι να κάνω;

 Ξεκινήστε την εκπαίδευσή του από τριών μηνών

Νέο κουταβάκι στο σπίτι, σημαίνει χαρά, πολλή αγάπη αλλά και πολύ πολύ υπομονή από τον ιδιοκτήτη από τη στιγμή που αυτό το μικρό χαριτωμένο πλασματάκι θα αρχίσει να ανακαλύπτει τη γεύση και την υφή από το αγαπημένο μας μαξιλάρι, από τις παντόφλες μας, από το τηλεκοντρόλ ή ακόμα και το παιχνίδι με το τράβηγμα της κουρτίνας.

Μήπως μόλις τώρα σιγοψιθυρίσατε «και το δικό μου τα ίδια κάνει»;
Αυτά είναι μερικά tips, προκειμένου να αποφύγουμε αυτές τις καταστροφές στο σπίτι μέχρι να ξεκινήσουμε την εκπαίδευσή του.

dog12.jpg 

1. Φροντίζουμε να έχουμε πάντα τα παιχνίδια του προσβάσιμα, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή θελήσει να δαγκώσει κάτι και να παίξει, να τα βρει εύκολα.

2. Προσέχετε τα παιχνίδια του να έχουν διαφορετικές υφές (πλαστικό, υφασμάτινο, με κορδόνι ή όχι κα), έτσι ώστε να μην βαριέται να μασουλάει το ίδιο πράγμα, οπότε και να θέλει να στραφεί κάπου αλλού.

3. Το σκυλί όταν μας βλέπει να κρατάμε κάτι για πολύ ώρα στα χέρια μας, θεωρεί ότι μπορεί να είναι παιχνίδι ή φαγητό, οπότε να θέλει και το ίδιο να ασχοληθεί με αυτό το αντικείμενο. Προσοχή λοιπόν στο τηλεκοντρόλ ή το κινητό μας!

dog11.jpg 

4. Του δείχνουμε ότι με το να παίζει με τα παιχνίδια του είναι κάτι που μας χαροποιεί, οπότε και το επιβραβεύουμε με λιχουδιά, λέγοντάς του «μπράβο».

5. Όταν πάλι πειράζει κάποιο δικό μας αντικείμενο τότε του λέμε «μη» με αυστηρή φωνή και ταυτόχρονα χτυπάμε τα χέρια μας παλαμάκια δυνατά, έτσι ώστε να του αποσπάσουμε την προσοχή και να του το πάρουμε.

Έχετε υπομονή με το κουτάβι σας. Είναι σαν ένα μωρό που πρέπει με όμορφο τρόπο να του δείξουμε το σωστό και το λάθος. Ξεκινήστε την εκπαίδευσή του από τριών μηνών, έτσι ώστε να μάθει από νωρίς να συνεργάζεται μαζί σας. 

psallas.jpgΟ Γιώργος Ψάλλας είναι εκπαιδευτής σκύλων.Το 2008 δημιούργησε τη σχολή εκπαίδευσης σκύλων alpha dogs. Περισσότεροι από 2.500 ιδιοκτήτες σκύλων μέχρι σήμερα έχουν ζητήσει την συμβολή του στην εκπαίδευση και τη βελτίωση σχέσης τους με τον σκύλο τους. Το 2014 συνεργάστηκε με το κανάλι του ΣΚΑΙ ως παραγωγός και σύμβουλος εκπαίδευσης με εβδομαδιαία τηλεοπτική παρουσία στην εκπομπή "Σαν το σκύλο με τη γάτα". Το 2015 συνεργάστηκε με το κανάλι του Mega σε εκπαιδευτικά θεματα και την ίδια χρονιά με το περιοδικό Τα ζώα και εμείς για τα θέματα εκπαίδευσης σκύλων.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News