Είναι ανήσυχο το σκυλάκι σου; ΕΤΣΙ θα το ηρεμήσεις

Μια αρχαία πρακτική σού δίνει την πιο αποτελεσματική λύση.

Κείμενο: Φύλλις Νικολάου

Αφού πέρασε δεκαετίες μελετώντας τον τρόπο με τον οποίο η μουσική και οι συχνότητα του ήχου επηρεάζει τον ανθρώπινο ψυχισμό, ο Micheal Tyrrell, ιδρυτής της εταιρείας Wholetones, κατέληξε σε ένα ανέλπιστο συμπέρασμα: ότι η μουσική έχει επίσης τρομακτική επίδραση στη συμπεριφορά των αγαπημένων μας τετράποδων, και ακόμα περισσότερο των σκύλων μας.


Ποια είναι αυτή ακριβώς; Σύμφωνα με τον Tyrrell μειώνει το στρες του αποχωρισμού που βιώνουν όταν φεύγουμε από το σπίτι, τα χαλαρώνει και κατευνάζει το στρες και τον εκνευρισμό τους ενώ μπορεί να βάλει στοπ στο ακατάπαυστο γάβγισμα τους. Για να καταφέρει ο ιδιοκτήτης οποιουδήποτε ανήσυχου σκύλου να αδράξει  όλα τα παραπάνω οφέλη, όμως, «πρέπει να ακολουθήσει τη σωστή φόρμουλα», προειδοποιεί ο Tyrrell.

Από τις μελέτες του, εξάλλου, φάνηκε ότι η κλασική μουσική και ειδικά οι συμφωνίες των Μότσαρτ, Μπαχ και Μπετόβεν, έχουν χαλαρωτική επίδραση στο σκυλάκι σου.

Ποιο είναι το χαρακτηριστικό τους; «Οι ήχοι που έχουν συχνότητα 396 Hertz είναι ιδανικά για να ηρεμήσουν τον αγχωμένο σκύλο σου, να μετατρέψουν τον εκνευρισμό του σε χαρά και να τον γεμίσουν με ευφορικά συναισθήματα», τονίζει ο Tyrell, και συνεχίζει «οι σκύλοι μάλιστα πιάνουν αυτές τις συχνότητες ακόμα και αν εκπέμπουν σε χαμηλή ένταση.»

Ο ίδιος ο Tyrrell, βέβαια, δεν αρκέστηκε στους κλασικούς αλλά επιχείρησε να γράψει μουσικά κομμάτια σε παρόμοιες συχνότητες. Το αποτέλεσμα, ο ίδιος δημιούργησε ένα νέο είδος κλασικής μουσικής… ειδικά για ανήσυχα κατοικίδια. Τον καρπό των κόπων του μπορείς, φυσικά να τον βρεις στο Wholetones - εναλλακτικά μπορείς πάντα να ηρεμείς το σκυλάκι σου με λίγο Μπετόβεν.

Σχετικά θέματα

Διαβάζονται τώρα!

Γιατί να προσθέσεις ελαιόλαδο στη διατροφή του σκύλου σου

Αν δεν το κάνεις ήδη, σου αναδεικνύουμε τα σημαντικότερα οφέλη

Ξέρετε άραγε γιατί ζυμώνουν οι γάτες;

Ρίχνουμε φως σε μία από τις πιο ιδιαίτερες γατίσιες συμπεριφορές

Ιδρώνουν τα σκυλιά;

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον ιδρώτα και για το πώς διαχειρίζεται ο σκύλος…

Έχουν άγχος αποχωρισμού και οι γάτες;

Ναι ακόμα και αυτά τα ιδιαιτέρως ανεξάρτητα κατοικίδια μπορεί να το βιώσουν

Αρθρίτιδα σε γάτες

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε