Γιατί ο σκύλος σου τρελαίνεται μετά το μπάνιο;

Πώς εξηγείται η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του

Εσένα κρύβεται ο σκύλος σου όταν ακούει τη λέξη μπάνιο; Ο δικός μου ψάχνει την κοντινότερη καρέκλα-καναπέ-τραπέζι για να κρυφτεί και τελικά πρέπει να τον πάω σηκωτό στη μπανιέρα. 

Και παρά το γεγονός ότι μέσα στη μπανιέρα κάθεται μαρμαρωμένος, με αποτέλεσμα να τελειώνουμε μέσα σε 10 λεπτά το beaute του, μόλις σκουπιστεί και βγει από το μπάνιο, κάνει σαν παλαβός!

Τρέχει σε όλο το σπίτι και τρίβεται σε όλα τα χαλιά και τους καναπέδες και τουλάχιστον για μισή ώρα μετά το μπάνιο δεν μπορεί να ηρεμήσει. 

Αν ταυτίζεσαι με ό,τι μόλις σου περιέγραψα και αναρωτιέσαι και εσύ τι παθαίνει ο σκύλος σου μετά το μπάνιο, άκου να σου πω τι μπορεί να συμβαίνει.

Αν το μπάνιο δεν είναι και το καλύτερό του, τότε είναι πολύ πιθανό η τρέλα που τον πιάνει μετά να είναι ο τρόπος του να δείξει τη χαρά του που το «μαρτύριο» τελείωσε! 

Από την άλλη, εσύ μπορεί να απολαμβάνεις το νέο, μοσχομυριστό του άρωμα, ο ίδιος ο σκύλος, όμως, ίσως έχει αντίθετη γνώμη. Το σαμπουάν που χρησιμοποιείς μπορεί να έχει έντονο άρωμα και να ενοχλεί την παντοδύναμη μύτη του. Και πάντως σε κάθε περίπτωση, μάλλον αισθάνεται πιο άνετα όταν μυρίζει τη σκυλομυρωδιά του!

Σύμφωνα με τον παλιό μας κτηνίατρο, μία εξήγηση είναι ότι με το μπάνιο διαταράσσεται το pH του δέρματός του, γιατί φεύγει το ελαιώδες στρώμα που έχει η επιδερμίδα του. Αποτέλεσμα, είναι να αισθάνεται φαγούρα, την οποία προσπαθεί να αντιμετωπίσει με το να τρίβεται σε όποιο έπιπλο και χαλί βρει εύκαιρο.

Από την άλλη, το τρίψιμο αυτό, μπορεί να είναι ένας τρόπος να ξεφορτωθεί την παραπανίσια υγρασία που έχει το τρίχωμά του, αφού όσο καλά και να τον σκουπίσεις χρειάζεται κάποια ώρα για να στεγνώσει τελείως. 

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που ο δικός σου σκύλος τρελαίνεται, φρόντισε να κάνεις το μπάνιο του όσο μπορείς μία ευχάριστη εμπειρία και οπλίσου με υπομονή. Κάποια στιγμή θα του περάσει η «τρέλα» και θα γίνει πάλι ο σκύλος που ξέρεις και πάνω από όλα αγαπάς!

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News