3 αναπάντεχα σημάδια ότι ο σκύλος σου σε αγαπάει (+ 1 αμφιλεγόμενο)

He loves you, yeah, yeah, yeah...

Ίσως να μην μπορεί να σου πει «σ’ αγαπώ», αλλά σου το δείχνει με διάφορους τρόπους, λιγότερο ή περισσότερο εύληπτους. Αυτές είναι μερικές από τις συμπεριφορές που επιβεβαιώνουν ότι τα αισθήματα αγάπης ανάμεσα σε εσένα και το σκύλο σου είναι αμοιβαία.

1. Ανασηκώνει τα φρύδια του: Σύμφωνα με μια πρόσφατη ιαπωνική έρευνα (τελικά στην Άπω Ανατολή δεν μελετούν μόνο τη συμπεριφορά της γάτας!) όταν ένας σκύλος βλέπει το αφεντικό του υιοθετεί αυτή την έκφραση προσώπου (κάτι που δεν συμβαίνει μόλις το ίδιο ζώο συναντά έναν ξένο). Γενικά, τα σκυλιά είναι πιο συγκρατημένα στις κινήσεις τους όταν έρχονται αντιμέτωπα με κάποιον άνθρωπο που δεν γνωρίζουν ή που αντιπαθούν.

2. Σε κοιτάει στα μάτια: Όταν δύο ζωντανά πλάσματα (είτε πρόκειται, για παράδειγμα, για έναν άντρα και μια γυναίκα είτε για εσένα και το σκύλο σου) έρχονται σε επαφή με το βλέμμα τους, τότε απελευθερώνεται και στους δύο οργανισμούς οξυτοκίνη, η λεγόμενη ορμόνη της αγάπης. Δοκίμασε λοιπόν να κοιτάξεις το σκύλο σου στα μάτια και παρατήρησε αν θα σου το ανταποδώσει.

3. Χασμουριέται όταν χασμουριέσαι κι εσύ. Το ήξερες ότι το χασμουρητό είναι μεταδοτικό όχι μόνο ανάμεσα στους ανθρώπους αλλά και από άνθρωπο σε σκύλο; Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, όταν βλέπεις το τετράποδό σου να χασμουριέται αμέσως μετά από εσένα, ίσως αυτό να μη σημαίνει ότι θέλει να πάρει έναν υπνάκο αλλά ότι είναι συναισθηματικά δεμένο μαζί σου. Πράγματι, όπως έδειξαν πειράματα, οι σκύλοι είναι περισσότερο πιθανό να χασμουρηθούν αμέσως μετά το αφεντικό τους παρά μετά από έναν ξένο. 

Τρελαίνεται από τη χαρά του όταν επιστρέφεις σπίτι. Μόλις διασχίζεις το κατώφλι, καταφτάνει κουνώντας την ουρά του σαν παλαβός, χοροπηδώντας και ίσως κραδαίνοντας στο στόμα του ένα παιχνίδι (που σημαίνει, έλα να παίξουμε). Ναι, αυτό μπορεί να δείχνει αγάπη. Αρκεί όμως να μη συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο σε όλους όσους μπαίνουν στο σπίτι, ακόμα και σε εκείνον που κάνει delivery τα σουβλάκια. Γιατί τότε μάλλον… σου είναι λίγο άπιστος.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News