Μήπως ο σκύλος σου καταβροχθίζει υπερβολικά γρήγορα το φαγητό του; 

Ανακάλυψε έξι τρόπους για να τον βοηθήσεις να κατεβάσει ταχύτητα και να προστατέψεις την υγεία του.

Κείμενο: Γεωργία Καρκάνη

Δεν είναι λίγοι οι σκύλοι που πέφτουν με τα μούτρα στο φαγητό, σαν να μην υπάρχει αύριο! Όμως τα ιδιαίτερα λαίμαργα τετράποδα αντιμετωπίζουν ενοχλήσεις όπως είναι o εμετός, ο βήχας, τα αέρια, ίσως ακόμα και η επιθετική συμπεριφορά. Τα παρακάτω tips, ωστόσο, θα σε βοηθήσουν να κάνεις τον δικό σου σκύλο να απαλλαγεί από την άσχημη συνήθεια και να κατεβάσει ταχύτητα στο φαγητό του.

1. Μετάτρεψε το επόμενο γεύμα του σε μια εκπαιδευτική συνεδρία. Αν ο σκύλος σου τρώει υπερβολικά γρήγορα, το πιθανότερο είναι ότι θα έκανε τα πάντα για να εξασφαλίσει την επόμενη μπουκιά. Μπορείς λοιπόν να εκμεταλλευτείς το επόμενο γεύμα του για να του διδάξεις εντολές όπως «έλα», «κάθισε», «μείνε», επιβραβεύοντάς τον για κάθε επιτυχημένη προσπάθεια με μερικές μπουκιές. Έτσι, πετυχαίνεις δύο στόχους με τη μία: ρίχνεις την ταχύτητα με την οποία τρώει ο σκύλος σου και τον εκπαιδεύεις.

2. Χρησιμοποίησε ένα αντι-λαιμαργικό μπολ για σκύλους. Είναι ένα δοχείο ειδικά σχεδιασμένο ώστε να μειώνει την ταχύτητα κατανάλωσης της τροφής από το ζώο. Θα το βρεις σε pet shops.

3. Εξασφάλισέ του πιο συχνά γεύματα. Αν μεσολαβούν πολλές ώρες ανάμεσα στα γεύματα, ίσως πέφτει με τα μούτρα στο φαγητό γιατί, απλά, είναι πολύ πεινασμένος! Προσπάθησε λοιπόν να αυξήσεις τον αριθμό των γευμάτων του μέσα στην ημέρα, μειώνοντας αντίστοιχα την ποσότητα τροφής που του δίνεις σε κάθε γεύμα.

4. Χρησιμοποίησε μπάλα για λιχουδιές. Ή άλλα παιχνίδια για σκύλους που μπορείς να γεμίσεις με τροφή. Έτσι, καταπολεμάς την ανία του ενώ ταυτόχρονα μειώνεις την ταχύτητα κατανάλωσης της τροφής.

5. Μετάτρεψε το επόμενο γεύμα σε κυνήγι θησαυρού. Αν έχεις κήπο, μπορείς να χωρίσεις το γεύμα του σε μικρότερες μερίδες και να τις κρύψεις σε διάφορα σημεία του. Ο σκύλος σου θα τα εντοπίσει με τη μυρωδιά και θα ενθουσιαστεί ξεθάβοντάς τα. Κι εσύ θα ενθουσιαστείς παρακολουθώντας τις αστείες αντιδράσεις του.

6. Τάισέ τον με το χέρι. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η διαδικασία παίρνει χρόνο –και θα θέλεις να πλύνεις καλά τα χέρια σου στο τέλος– αλλά αποτελεί την τελευταία λύση όταν όλες οι άλλες έχουν αποτύχει. Ίσως όμως τελικά να αξίζει τον κόπο, αν ο σκύλος σου υποφέρει συστηματικά από ενοχλήσεις πέψης.

Διαβάζονται τώρα!

Σας ευχόμαστε καλή χρονιά με τους πιο γιορτινούς σκύλους

Τα αγαπημένα μας τετράποδα σε γιορτινά στιγμιότυπα που θα σας φτιάξουν τη…

we wish you a mew xmas and a mew new year!

Οι πιο γιορτινές γάτες είναι εδώ για να σας δώσουν με τον τρόπο τους τις ευχές…

5 λόγοι για τους οποίους είναι σημαντική η οδοντιατρική φροντίδα για σκύλους

Η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη θεραπεία και για τα δόντια του σκύλου σας

Προσοχή στη διατροφή, το βάρος και την παχυσαρκία των κατοικίδιων ζώων σας

Νέα έρευνα διαπίστωσε αύξηση πάνω από 100% τα τελευταία 10 χρόνια στην…

Μπορώ να μοιραστώ τα ζυμαρικά μου με τον σκύλο μου

Ένα ερώτημα που απασχολεί τους pasta lovers και «γονείς» σκύλων