Ποιοι σκύλοι αγαπούν πολύ το νερό και την κολύμβηση

Και θα γίνουν ιδανικοί συνοδοί στα μπάνια του καλοκαιριού

 

Λέγεται συχνά ότι όλα τα σκυλιά γεννιούνται γνωρίζοντας πώς να κολυμπούν - τουλάχιστον γνωρίζοντας πώς να κάνουν το λεγόμενο "κουπί σκύλου". Αν και αυτό μπορεί να μην είναι αληθινό (και ένας καλός λόγος για τον οποίο δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε μόνο ένα σκυλί σε μια λίμνη, πισίνα ή ωκεανό), υπάρχουν ορισμένες φυλές που συχνά είναι πιο έμπειροι στο κολύμπι. Αυτά τα σκυλιά έχουν γενεές προγόνων στο αίμα τους που εκτράφηκαν για να ανακτήσουν από το νερό. Εδώ είναι μερικές από αυτές τις φυλές σκύλων…

1. Standard Poodle

Αυτό το σκυλί προέρχεται πραγματικά από το όνομά του από τη γερμανική λέξη pudeln, που σημαίνει «παφλασμός». Ας ελπίσουμε ότι το Standard Poodle δεν θα σας καταβρέξει. Είναι τόσο ενοχλητικό!

2. Newfoundland

Μην αφήσετε το μέγεθός του να σας ξεγελάσει, η φυλή Newfoundland προέρχεται από την ακτή του Newfoundland, όπου ήταν ένα δημοφιλές σκυλί εργασίας, τόσο στην ξηρά όσο και στο νερό. Μεταξύ των μικροδουλειών του, ρυμούλκηση γραμμών από πλοίο σε ξηρά σε ασταθείς θάλασσες και διάσωση κολυμβητών. Στην πραγματικότητα, η φυλή ήταν τόσο διάσημη στην ικανότητά της να σώσει κάποιον από πνιγμό που υπήρχε μια στιγμή που τα σκυλιά της Newfoundland απαιτούνταν σε σταθμούς ναυαγοσώστη κατά μήκος της βρετανικής ακτής.

3. Chesapeake Bay Retriever

Το Chesapeake Bay Retriever θεωρείται συχνά ως το πιο δύσκολο από τους πιο δεινούς κολυμβητές. Πολλά «Σκάκι», καθώς στην πραγματικότητα μπορούν να κολυμπούν και να βουτούν σε παγωμένο νερό. Αυτό συμβαίνει πιθανώς επειδή το παλτό τους, το οποίο είναι σχεδόν αδιάβροχο, αποτελείται από ένα πυκνό υπόστρωμα και ένα τραχύ, ανθεκτικό στον άνεμο εξωτερικό τρίχωμα.

4. English Setter

Το English Setter αισθάνεται συχνά περισσότερο σαν στο σπίτι του στο νερό παρά στο ξηρά. Αρχικά εκτράφηκε ως σκύλος κυνηγιού για να δείξει και να ανακτήσει το παιχνίδι στα αγγλικά δάση.

5. Irish Water Spaniel

Μία από τις παλαιότερες φυλές σπανιέλ σήμερα, το Irish Water Spaniel εκτράφηκε αρχικά ως αθλητικό σκυλί και νερό retriever. Το όμορφο διπλό παλτό και οι σφιχτές μπούκλες βοηθούν στην αντοχή στις σκληρές εξωτερικές συνθήκες

6. Irish Setter

Το αποτέλεσμα του συνδυασμού των καλύτερων χαρακτηριστικών από πολλές φυλές, όπως το English Setter, το Pointer, το Irish Terrier και το Irish Water Spaniel, έχει ώστε το Irish Setter να διασκεδάζει εξίσου στο νερό.

7. Portuguese Water Dog

Το Portuguese Water Dog χρησιμοποιήθηκε κυρίως για την εκτροφή ψαριών σε δίχτυα, για την ανάκτηση του χαμένου αλιευτικού εξοπλισμού και λειτουργούσε ως ταχυμεταφορέα από σκάφος σε βάρκα ή από σκάφος σε ακτή. Σήμερα το Portuguese Water Dog είναι εξίσου χαρούμενο που παίζει σε μια πίσω αυλή.

8. Labrador Retriever

Το πιο δημοφιλές σκυλί της Αμερικής τυχαίνει επίσης να είναι μια από τις καλύτερες φυλές σκύλων κολύμβησης. Αυτό συμβαίνει πιθανώς επειδή το σύγχρονο Labrador Retriever είναι το προγονικό αποτέλεσμα ενός δημοφιλούς σκύλου αλιείας και ανάκτησης από το Newfoundland και το Labrador, μια παράκτια επαρχία του Ατλαντικού στον Καναδά κοντά στη θάλασσα του Λαμπραντόρ.

9. Golden Retriever

Το Golden Retriever, μέρος της αθλητικής ομάδας σκύλων, αρχικά εκτράφηκε ως σύντροφος κυνηγιού για την ανάκτηση των πτηνών. Εξακολουθεί να είναι αγαπημένο στους κυνηγούς και τις οικογένειες που θέλουν ένα σκυλί που λατρεύει να κολυμπά!

10. Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Το μικρότερο από τα retrievers, το Nova Scotia Duck Tolling Retriever εκτράφηκε αρχικά στη νότια περιοχή της Nova Scotia για κυνήγι και ανάκτηση υδρόβιων πτηνών παίζοντας στην ξηρά.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News