10 tips για να ταξιδέψεις με τον τετράποδο φίλο σου

Καινα περάσεις εσύ καλά κι αυτός καλύτερα.

Την πρώτη φορά που πήρα το διαβατήριο του Valentino στα χέρια μου, γέλασα μέχρι δακρύων. Είχε γουρλωμένα μάτια, αυτάκια τραβηγμένα προς τα πίσω και η φάτσα του φώναζε από μακριά πως δεν άντεχε καθόλου να σταθεί ακίνητος για να τον φωτογραφήσουν. Αυτός ήταν ο γάτος της γιαγιάς μου. Ένας άσπρος Πέρσης από εκείνους τους αριστοκράτες που είχε τη χαρά (;) να ταξιδεύει με τη γιαγιά μου κάθε καλοκαίρι στην Κωνσταντινούπολη. Και να εκείνο το καλοκαίρι θα ταξίδευα και εγώ μαζί του για να πάμε να βρούμε τη γιαγιά στην  Πόλη! Τον έβαλα θυμάμαι με τα χίλια ζόρια στο μπλε κλουβάκι μεταφοράς και φύγαμε για το Ελ. Βενιζέλος. Εκείνος ήταν μέσα στα νεύρα, ήξερε πως θα έπρεπε να κάνει πάλι ακτινογραφία. Ναι, δυστυχώς αφού είχα κάνει μάχη να μην τον βάλουν στις αποσκευές έπρεπε τώρα να περάσει μαζί μου από το μηχάνημα ελέγχου αποσκευών.

Ο άνθρωπος της ασφάλειας με φώναξε: «Κοπελιά θες να δεις τι έφαγε το γατί σου;» Δεν κατάλαβα τι εννοούσε αλλά πλησίασα την οθόνη, ναι ο Valentino είχε τσιμπήσει ένα μικρό ψαροκόκαλο πριν το ταξίδι και τώρα εγώ το έβλεπα στην οθόνη. Πόσο περίεργο;! Το δεύτερο περίεργο περιστατικό ήταν όταν μπαίνοντας στο αεροπλάνο πιάστηκα σχεδόν στα χέρια με τη hostess γιατί ενώ η διάσταση του κλουβιού ήταν σωστά επιλεγμένη ώστε να βάλω το γάτο μου στα πόδια μου, κάτω από το μπροστινό κάθισμα, εκείνη επέμενε πως έπρεπε να μπει στο χώρο των αποσκευών. Χαμός σου λέω!

Το αποτέλεσμα ήταν να φτάσω στο αεροδρόμιο Ataturk με ένα γάτο ζαλισμένο από τη ραδιενέργεια και φανερά εκνευρισμένο από τα σκοτάδια που τον είχαν ρίξει.

Για να μη βρεθείτε λοιπόν και σεις μπροστά σε περίεργες ή δυσάρεστες εκπλήξεις όταν ταξιδεύετε είτε με αυτοκίνητο, είτε με τρένο, είτε με αεροπλάνο μαζί με το ζωάκι σας, σιγουρευτείτε πως έχετε  φροντίσει για όλα τα παρακάτω:  

1. Πριν κλείσετε ξενοδοχείο επιβεβαιώστε πως είναι pet friendly. Τα W Hotels και τα MandarinOriental είναι από τα καλύτερα στο είδος τους.

2. Αν εκεί που πάτε θα σας φιλοξενήσουν, θυμηθείτε πως δεν είναι δεδομένο ότι θα θέλουν να φιλοξενήσουν και το ζωάκι σας στο σπίτι τους. Ενημερώστε τους και ζητήστε την άδειά τους για να το φέρετε μαζί σας.

3. Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε με αεροπλάνο, ενημερωθείτε για τους όρους και τις απαιτήσεις της εκάστοτε αεροπορικής εταιρείας πριν κλείσετε εισιτήρια.

4. Δεν ξεχνάτε ποτέ να του φοράτε το κολάρο του με τα στοιχεία σας καθαρογραμμένα σε ελληνικά και αγγλικά. Αν έχετε φροντίσει να έχει και τσιπάκι ακόμα καλύτερα!

5. Να έχετε μαζί σας πάντα ένα ειδικό πιατάκι για το φαγητό και το νερό του μικρού σας φίλου. Εντόπισα κάτι απίστευτα travel bowls στο Amazon, μούρλια!

6. Αν το ζωάκι σας έχει κάποιο αγαπημένο παιχνίδι ή πετσετάκι/μαξιλαράκι κτλ, μην ξεχάσετε να το φέρετε μαζί σας στο ταξίδι σας. Είναι πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού να νιώθει άνετα και οικεία και τι καλύτερο από ένα αξεσουάρ το οποίο γνωρίζει καλά; Αποφεύγονται έτσι τα γαυγίσματα και οι στιγμές έντασης.

7. Ξηρά τροφή, νερό, μπισκοτάκια για παιχνίδι είναι τόσο απαραίτητα όσο και το διαβατήριό του εάν πηγαίνετε παρέα ταξίδι εκτός Ελλάδας.

8. Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε με αυτοκίνητο, μία εβδομάδα πριν το ταξίδι φροντίστε να βάζετε καθημερινά το ζωάκι σας μέσα σε αυτό και να πηγαίνετε μαζί του μικρές βόλτες ώστε να συνηθίσει τους ήχους και το χώρο και να είναι έτοιμο για το μεγάλο ταξίδι.

9. Όπως εσείς έχετε ανάγκη για μια στάση είτε για καφέ είτε για τουαλέτα το ίδιο ισχύει και για το ζωάκι σας. Προαποφασίστε τα σημεία που θα κάνετε στάση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και για τους 2 σας!

10. Όσο κοντά σας ή μακριά σας βρίσκεται το ζωάκι σας, μην ξεχνάτε πως χρειάζεται να του μιλάτε για να νιώθει κοντά του την παρουσία σας και να είναι ήρεμο!

Από τη Maria Kofou

Πηγή: Savoirville.gr

 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News