Απόκτησες δεύτερο κατοικίδιο; Μάθε πως θα το βοηθήσεις να προσαρμοστεί!

Εκπαιδεύοντας τον (νέο) Αζώρ!

Λατρεύεις τους τετράποδους φίλους μας και δεν κατάφερες να αντισταθείς στο τρισχαριτωμένο κουταβάκι που βρήκες στο δρόμο, παρόλο που έχεις ήδη άλλο ένα κατοικίδιο; Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές θα βοηθήσεις τα ζωάκια σου να προσαρμοστούν ομαλά στην νέα πραγματικότητα. 

1. Ξεκίνησε από την είσοδο. Αν έχεις κι άλλο σκυλάκι, καλό θα ήταν να του γνωρίσεις το νέο σου κατοικίδιο πριν αυτό περάσει το κατώφλι της πόρτας. Κράτησε τα από το λουρί τους έτσι ώστε να διατηρούν την ελευθερία κινήσεων τους και να μπορούν να προσεγγίσουν το ένα το άλλο με την άνεσή τους. Επιπλέον, κρατώντας τα έτσι, μπορείς να τα χωρίσεις σε περίπτωση που πιαστούν αφτί με… αφτί. Σε γενικές γραμμές, καλό θα ήταν να αποφεύγεις να κάνεις τις συστάσεις εντός των τειχών του σπιτιού, επειδή τα σκυλιά είναι ιδιαίτερα προστατευτικά με τον χώρο τους και, έτσι, το ήδη υπάρχον κατοικίδιο σου μπορεί ζηλέψει.

2. Κάνε πεντικιούρ στη γάτα σου. Αυτό ισχύει ειδικά αν έχεις γάτα και αποφάσισες να της φέρεις για συγκάτοικο τον… αιώνιο εχθρό της. Ωστόσο, πρέπει να θυμάσαι ότι όσο πιο κοφτερά είναι τα νύχια της, τόσο μεγαλύτερη είναι και η ζημιά που μπορεί να προκαλέσει. Για παράδειγμα, σε περίπτωση καβγά, τα νύχια της μπορεί να διαπεράσουν τον κερατοειδή χιτώνα, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει μόνιμη τύφλωση στο σκυλάκι σου.

3. Στρώσε τραπέζι. Ορισμένες ράτσες δεν μπορούν να απολαύσουν το φαγητό τους παρουσία άλλων γιατί νιώθουν ότι απειλούνται. Το αποτέλεσμα είναι να τρώνε σπάνια – αν όχι καθόλου. Για όσο διαρκεί, λοιπόν, η περίοδος προσαρμογής του νέου κατοικίδιου σου, καλό θα ήταν να τοποθετήσεις το μπολ με το φαγητό του σε διαφορετικό χώρο από εκείνον που τρώνε τα υπόλοιπα ζωάκια σου.

4. Φτιάξε ένα ασφαλές περιβάλλον. Για παράδειγμα, διέθεσε στο σκύλο σου, ένα μέρος όπου δεν συχνάζει η γάτα σου.

 

 

 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News