Σκύλος ή γάτα; Σου απαντάμε στο αιώνιο δίλημμα

Οι συνήθειες και ο χαρακτήρας σου θα σου δώσουν τη λύση.

Κείμενο: Φύλλις Νικολάου

Το έχεις αποφασίσει: θα πάρεις κατοικίδιο. Το μόνο πρόβλημα: λατρεύεις εξίσου τους σκύλους και τις γάτες αλλά στο σπίτι σου χωράει μόνο ένας από τους δύο «αιώνιους»  εχθρούς. Για να δώσεις τη σωστή απάντηση σε αυτό το δίλημμα, απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις. Για ποιο λόγο; Πολύ απλά γιατί οι συνήθειες, ο χαρακτήρας και ο τρόπος ζωής σου θα σε βοηθήσει να επιλέξεις αν θα βάλεις στο σπίτι σου μια ατίθαση σπιτόγατα ή ένα ζωηρό κουταβάκι.

Πόσο σταθερό είναι το ωράριο εργασίας σου; Αν η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι «Πολύ ή αρκετά», τότε μπορείς να ανοίξεις την πόρτα του σπιτιού σου σε ένα γλυκό κουταβάκι. Γιατί; Οι σκύλοι έχουν ανάγκη από σταθερό ωράριο ενώ τους αρέσει να περνούν χρόνο με το «αφεντικό» τους. Αντίθετα, οι γάτες είναι πολύ πιο ανεξάρτητες από το άτομο που τις υιοθετεί με αποτέλεσμα να αποτελούν την ιδανική επιλογή για τους πολυάσχολους.

Σκοπεύεις να αποκτήσεις παιδιά; Η απάντηση εδώ είναι σχετικά εύκολη. Οι γάτες δεν φημίζονται για την ανεκτικότητά τους στην παιδική παρουσία. Αντίθετα, οι σκύλοι είναι πιο υπομονετικοί –αρκεί πάντα το μικρό σου να μη το υποβάλλει σε… καψόνια.

Δεν σου αρέσει η φυσική δραστηριότητα; Αν νιώθεις ότι ασκείσαι κάθε φορά που περπατάς μέχρι την κοντινότερη στάση λεωφορείου ή κάθε φορά που πηγαίνεις σούπερ μάρκετ, τα πράγματα είναι απλά: η γάτα αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή υιοθεσίας για εσένα.

Σου αρέσει το πρωινό ξύπνημα; Αν και οι γάτες έχουν ανάγκη να βγαίνουν από το σπίτι, η πρωινή βόλτα αποτελεί αγαπημένη συνήθεια των σκύλων. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι τόσο ο σκύλος όσο και η γάτα θα σε ξυπνούν κάθε πρωί με παιχνιδιάρικες διαθέσεις.

Πόσο θέλεις να ασχολείσαι με το κατοικίδιό σου; Αν η απάντηση είναι λίγο, τότε η γάτα αποτελεί την ιδανική επιλογή για εσένα. Κι αυτό γιατί πολύ απλά θα χρειαστεί να τη μάθεις να χρησιμοποιεί το κουτί με την άμμο και το νυχοδρόμιό για να ακονίζει τα νύχια της – αντί για έπιπλά σου. Σε αντίθεση με τις γάτες, οι σκύλοι χρειάζονται περισσότερη εκπαίδευση  και είναι δεκτική σε αυτή μιας και τους αρέσει να νιώθουν ότι ευχαριστούν το αφεντικό τους.

Σχετικά θέματα

3 ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις πριν πάρεις κατοικίδιο

Πέρα από συντροφιά και χαμόγελα, το νέο μέλος του σπιτιού απαιτεί και από την…

Ένα σπίτι γεμάτο τρίχες; 

Ακολούθησε τα παρακάτω tips για να το έχεις πάντα και εύκολα στην τρίχα!

Έτσι καθαρίζεις αθόρυβα με τις τρίχες και τα αλλεργιογόνα

Η νέα ηλεκτρική σκούπα Philips Performer Silent λειτουργεί σε τόσο λίγα…

Διαβάζονται τώρα!

3 ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις πριν πάρεις κατοικίδιο

Πέρα από συντροφιά και χαμόγελα, το νέο μέλος του σπιτιού απαιτεί και από την…

Μήπως ο σκύλος σου έχει άνοια;

Μάθε τα πάντα για το Σύνδρομο Γνωστικής Δυσλειτουργίας, πώς θα το αναγνωρίζεις…

Έχεις σκύλο; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που δεν πρέπει να έχεις στο σπίτι σου

Μάθε ποια αντικείμενα πρέπει να βγάλεις από την άμεση θέα του.

Να ποια φυτά είναι επικίνδυνα για το κατοικίδιό σου

Μάθε ποιοι είναι οι «πράσινοι» εχθροί της υγείας του.

Να γιατί γαβγίζει συνέχεια ο σκύλος σου

Μάθε τι θέλει να σου πει με κάθε «γαβ» που κάνει, αν χρειάζεται να ανησυχείς…

Η γάτα μου έχει διάρροια! Τι να κάνω;

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές.