Σκύλος ή γάτα; Σου απαντάμε στο αιώνιο δίλημμα

Οι συνήθειες και ο χαρακτήρας σου θα σου δώσουν τη λύση.

Κείμενο: Φύλλις Νικολάου

Το έχεις αποφασίσει: θα πάρεις κατοικίδιο. Το μόνο πρόβλημα: λατρεύεις εξίσου τους σκύλους και τις γάτες αλλά στο σπίτι σου χωράει μόνο ένας από τους δύο «αιώνιους»  εχθρούς. Για να δώσεις τη σωστή απάντηση σε αυτό το δίλημμα, απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις. Για ποιο λόγο; Πολύ απλά γιατί οι συνήθειες, ο χαρακτήρας και ο τρόπος ζωής σου θα σε βοηθήσει να επιλέξεις αν θα βάλεις στο σπίτι σου μια ατίθαση σπιτόγατα ή ένα ζωηρό κουταβάκι.

Πόσο σταθερό είναι το ωράριο εργασίας σου; Αν η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι «Πολύ ή αρκετά», τότε μπορείς να ανοίξεις την πόρτα του σπιτιού σου σε ένα γλυκό κουταβάκι. Γιατί; Οι σκύλοι έχουν ανάγκη από σταθερό ωράριο ενώ τους αρέσει να περνούν χρόνο με το «αφεντικό» τους. Αντίθετα, οι γάτες είναι πολύ πιο ανεξάρτητες από το άτομο που τις υιοθετεί με αποτέλεσμα να αποτελούν την ιδανική επιλογή για τους πολυάσχολους.

Σκοπεύεις να αποκτήσεις παιδιά; Η απάντηση εδώ είναι σχετικά εύκολη. Οι γάτες δεν φημίζονται για την ανεκτικότητά τους στην παιδική παρουσία. Αντίθετα, οι σκύλοι είναι πιο υπομονετικοί –αρκεί πάντα το μικρό σου να μη το υποβάλλει σε… καψόνια.

Δεν σου αρέσει η φυσική δραστηριότητα; Αν νιώθεις ότι ασκείσαι κάθε φορά που περπατάς μέχρι την κοντινότερη στάση λεωφορείου ή κάθε φορά που πηγαίνεις σούπερ μάρκετ, τα πράγματα είναι απλά: η γάτα αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή υιοθεσίας για εσένα.

Σου αρέσει το πρωινό ξύπνημα; Αν και οι γάτες έχουν ανάγκη να βγαίνουν από το σπίτι, η πρωινή βόλτα αποτελεί αγαπημένη συνήθεια των σκύλων. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι τόσο ο σκύλος όσο και η γάτα θα σε ξυπνούν κάθε πρωί με παιχνιδιάρικες διαθέσεις.

Πόσο θέλεις να ασχολείσαι με το κατοικίδιό σου; Αν η απάντηση είναι λίγο, τότε η γάτα αποτελεί την ιδανική επιλογή για εσένα. Κι αυτό γιατί πολύ απλά θα χρειαστεί να τη μάθεις να χρησιμοποιεί το κουτί με την άμμο και το νυχοδρόμιό για να ακονίζει τα νύχια της – αντί για έπιπλά σου. Σε αντίθεση με τις γάτες, οι σκύλοι χρειάζονται περισσότερη εκπαίδευση  και είναι δεκτική σε αυτή μιας και τους αρέσει να νιώθουν ότι ευχαριστούν το αφεντικό τους.

Σχετικά θέματα

Οδηγός συμβίωσης: Μωρά και ζωάκια στο ίδιο σπίτι

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε αν περιμένετε ή έχετε μωρό σε ένα σπίτι με κατοικίδια

3 ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις πριν πάρεις κατοικίδιο

Πέρα από συντροφιά και χαμόγελα, το νέο μέλος του σπιτιού απαιτεί και από την…

Ένα σπίτι γεμάτο τρίχες; 

Ακολούθησε τα παρακάτω tips για να το έχεις πάντα και εύκολα στην τρίχα!

Διαβάζονται τώρα!

Πώς να πετύχετε η γάτα σας να «κάνει τα νύχια» της εκεί που θέλετε

Ελέγχοντας το «ξύσιμο», μία από τις πιο «ενοχλητικές» συνήθειες του κατοικίδιού…

Ποια συναισθήματα μπορεί πραγματικά να βιώσει ο σκύλος σας;

Πώς αναπτύσσεται και πώς εξελίσσεται η συναισθηματική νοημοσύνη του

Δώστε στέγη στο κατοικίδιο της καρδιάς σας

και ξεκινήστε ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο της απέραντης αγάπης!

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την ακράτεια ούρων στους σκύλους

Τι την προκαλεί, τι πρέπει να προσέξετε και πώς να την αντιμετωπίσετε;

Ποιες ασθένειες μπορεί να κολλήσει κάποιος από τη γάτα του;

Θέματα υγείας και απορίες που ζητούν απαντήσεις

26/8 Τιμάμε την Παγκόσμια Μέρα Σκύλου

Με υπέροχες animated ιστορίες για τον πιο πιστό και πιο αγαπημένο μας τετράποδο…