8 πράγματα που πρέπει να κάνεις προτού ταξιδέψεις με το κατοικίδιό σου

Φτιάξε λίστα, για να περάσεις εσύ καλά και αυτό... καλύτερα.

Κλείσε ξενοδοχείο που δέχεται κατοικίδια: Μια λίστα καταλυμάτων σε όλο τον κόσμο θα βρεις στο www.officialpethotels.com. Για την Ελλάδα, ειδικότερα, μπορείς να αναζητήσεις σχετικές προτάσεις και σε φιλοζωικές σελίδες. Σε κάθε περίπτωση, προτού κάνεις την κράτηση ενημέρωσε τη ρεσεψιόν ότι φέρνεις μαζί και τον τετράποδο φίλο σου.

Επικοινώνησε με την αεροπορική/ακτοπλοϊκή εταιρεία στην οποία σκοπεύεις να κλείσεις εισιτήρια.Το ίδιο συμβαίνει και αν ταξιδεύεις με ΚΤΕΛ ή τρένο. Θα σε ενημερώσει αν δέχεται, καταρχήν, κατοικίδια και με ποιους όρους.

Κάνε στο ζωάκι όλα τα απαραίτητα εμβόλια: Άλλωστε σε μερικές χώρες είναι προαπαιτούμενο για να το δεχτούν.

Τάισέ το πολλές ώρες νωρίτερα: Τρεις περίπου ώρες πριν από ένα οδικό ταξίδι ή τέσσερις με έξι ώρες πριν από ένα αεροπορικό ή ακτοπλοϊκό. Αν το έχεις ταΐσει λίγο πριν φύγετε, μπορεί στη διάρκεια του ταξιδιού να υποφέρει από ναυτία.

Φόρεσέ του ένα ταμπελάκι: Μη βασιστείς μόνο στο τσιπάκι (το οποίο καλό είναι να έχει ούτως ή άλλως). Επειδή είναι αυξημένος ο κίνδυνος να χαθεί σε ένα ταξίδι, φρόντισε το ταμπελάκι να αναγράφει όλα τα στοιχεία επικοινωνίας σου σε ελληνικά και αγγλικά (όνομα, τηλέφωνο, διεύθυνση). Αν ταξιδεύεις με σκυλάκι, κράτα το διαρκώς με το λουράκι. Είναι πολύ πιθανό να "φρικάρει" και να εξαφανιστεί μόλις βρεθεί σε άγνωστο περιβάλλον.

Πάρε μαζί το αγαπημένο του αντικείμενο (παιχνίδι, μαξιλάρι ή κουβέρτα): Θα το κάνει να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια και στη διάρκεια του ταξιδιού αλλά και στο ξενοδοχείο ή σπίτι όπου θα κάνετε διακοπές.

Ξεκινά από πριν την εκπαίδευση για το ταξίδι, αν έχεις το χρονικό περιθώριο: Αν πρόκειται να ταξιδέψεις με αυτοκίνητο, μην περιμένεις να έρθει η ημέρα του ταξιδιού για να βάλεις το τετράποδό σου μέσα. Άρχισε από τις προηγούμενες μέρες να το πηγαίνεις βόλτες με το αυτοκίνητο, κάνοντας έστω το τετράγωνο της γειτονιάς, για να συνηθίζει τους ήχους και τις μυρωδιές του οχήματος. 

Μην παραλείπεις να του μιλάς: Στη διάρκεια του ταξιδιού, η φωνή σου είναι αυτή που θα το κάνει να νιώθει την παρουσία σου, καθησυχάζοντάς το. 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News